Statele Unite vor sa cumpere 478 de noi avioane de luptă F-35A

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite se aşteaptă să semneze un acord în valoare de 34 de miliarde de dolari cu Lockheed Martin pentru 478 de luptători stealth F-35 Lightning II, fiecare unitate costând 81,35 milioane de dolari, în scădere cu 8,8% faţă de preţul iniţial de 89,2 milioane de dolari pe unitate, potrivit DefenseWorld.net şi DefenseNews.com.

Potrivit companiei Lockheed Martin, acordul se află într-o fază preliminară, iar o înţelegere finală privind semnarea acestui contract este de așteptat să  fie luată în luna august şi prevede începerea producţia celui de al 12-lea lot de avioane F-35. 

Departamentul american al Apărării a comandat firmei Lockheed Martin lansarea în producție a 478 de noi avioane de luptă F-35A

Conform acordului, "în următorii câțiva ani" Lockheed Martin va furniza Departamentului Apărării al SUA 478 de avioane noi din loturile 12, 13 și 14 (de regulă un lot pe un an). Costul total al avioanelor va fi de 34 de miliarde de dolari (în toate cele 11 loturi anterioare au fost comandate 501 de aeronave).

Ministerul Apărării al SUA nu indică prețul exact al noilor avioane de luptă, dar se știe că 157 avioane din lotul 12 vor fi cu 8,8% mai ieftine decât cele din lotul 11 care este în prezent în producție. Astfel, costul unui F-35A s-a redus la 81 milioane dolari (față de 89,2 milioane dolari pe lotul 11). Începând cu lotul 15, costul F-35A ar trebui să fie de 76 milioane de dolari.

,,Datorită unor strategii sănătoase de cumpărare, unui parteneriat puternic între guvern și industrie, precum și atenției continue pentru reducerea costurilor, F-35 a redus cu succes costurile de achiziționare a aeronavelor noi la niveluri egale sau mai mici decât cele ale aeronavelor de generația a patra", a declarat Greg Ulmer, directorul programului F-35 al companiei Lockheed Martin.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel