Statele Unite vor desfăşura un sistem de rachete Patriot în Slovacia

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Statele Unite vor desfăşura în Slovacia un sistem antirachetă Patriot şi efective militare pentru operarea acestuia, a anunţat vineri secretarul american al apărării, Lloyd Austin, într-un comunicat preluat de Reuters.

,,Durata desfăşurării nu a fost încă fixată, deoarece continuăm să ne consultăm cu guvernul slovac despre soluţii mai permanente de apărare antiaeriană'', a declarat şeful Pentagonului. Sistemul de rachete Patriot urmează să ajungă la destinaţie în următoarele zile. 

Cel mai probabil Statele Unite au luat decizia de a desfăşura în Slovacia un sistem antirachetă Patriot, după ce această ţară a transferat singurul său sistem de apărare antiaeriană S-300 în Ucraina.

Ucraina a făcut apel la națiunile occidentale pentru asistență militară, inclusiv echipamente de apărare aeriană, pentru a ajuta la respingerea atacului militar rusesc.

Amintim că, premierul Slovaciei, Eduard Heger, a precizat azi că țara sa a oferit Ucrainei sistemul său de apărare aeriană S-300 pentru a o ajuta să se apere împotriva atacurilor rusești.

Într-un scurt comunicat publicat pe contul său de Twitter, Eduard Heger a spus că donarea bateriilor antiaeriene S-300 de fabricație sovietică nu înseamnă că Slovacia a devenit parte a conflictului cu Rusia.

„Pot confirma că Republica Slovacă a donat Ucrainei sistemul de apărare aeriană S-300, în urma solicitării sale”, a scris Heger.

„Donarea sistemului nu înseamnă că Republica Slovacă a devenit parte a conflictului armat din Ucraina”, a adăugat el.

Vineri, Statele Unite au declarat că vor trimite noi sisteme de arme în Ucraina, după ce miniștrii de externe ai NATO reuniți la Bruxelles au convenit să accelereze livrările de arme ca răspuns la invazia Rusiei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel