SUA vor aduce pentru prima dată în România simulatorul pentru F-35 și cea mai nouă versiunea a tancului Abrams, cu ocazia BSDA

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
F-35, sursă foto: Lockheed Martin
F-35, sursă foto: Lockheed Martin

Cu ocazia expoziției Black Sea Defense & Aerospace 2022, americanii vor aduce în premieră în România un simulator pentru aeronava de generația a V-a F-35 Lightning II, dar și cea mai nouă versiune a tancului Abrams, e vorba de M1A2 Abrams.

Forțele armate ale Statelor Unite ale Americii, vor prezenta în România ultima versiune a celebrului tanc Abrams - M1A2 Abrams.

Americanii vor expune M1A2 Abrams în cadrul expoziției Black Sea Defense & Aerospace 2022 care va avea loc la Romaero Băneasa în perioada 18-20 mai. 

E prima ediție a mult așteptatei expoziții de tehnică militară, după ce în 2020 ea nu a avut loc în contextul pandemiei de COVID-19. Ultima ediție a BSDA a avut loc în 2018.

În ceea ce privește M1A2 Abrams, amintim că la începutul lunii aprilie, Polonia a semnat contractul pentru achiziționarea a 250 de tancuri americane Abrams, în cea mai modernă versiune. E vorba de un contract ce se ridică la 4.3 miliarde de euro.

Astfel, forțele armate poloneze au optat pentru cea mai modernă variantă a tancului american M1A2 SEPv3, dotată cu celebrul sistem de protecție Trophy. 

Sistemul activ de protecţie Trophy detectează focul inamic, calculează unghiul şi timpul de impact şi lansează o ploaie de alice asupra proiectilului. Raza de acţiune este mică pentru a nu pune în pericol infanteria, iar sistemul este eficient împotriva rachetelor anti-tanc, a RPG-urilor şi a altor proiectile similare.

Totodată, la BSDA 2022 vor participa și giganții industriei mondiale de apărare. O altă premieră va fi reprezentată de Lockheed Martin care va prezenta în România un simulator pentru aeronava de generația a V-a F-35 Lightning II.

Printre expozanți se numară importante companii din industria de apărare, inclusiv top 5 la nivel mondial, precum Lockheed Martin, Raytheon Technologies, General Dynamics, BAE Systems, L3Harris, Elbit Systems, Rafael Advanced Defence Systems, Naval Group, MBDA, Airbus, DAMEN, IVECO Defense Vehicles, Beretta, Leonardo, dar si companiile românești, Dacia Automobile, Romarm, Romaero, IAR Brasov, Aerostar Bacău, Pro Optica, BlueSpace Technology și alții.

 

Va fi prezentată și o expoziție de tehnică din dotarea Forțelor armate române și SUA

 

Potrivit unui comunicat emis către DefenseRomania, alături de marii jucători comerciali ai industriei, „evenimentul va găzdui și o expoziție de tehnică din dotarea Forțelor armate române și SUA, precum și a structurilor din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Economiei, SRI, STS, ANCOM, Radiocom si ANCEX”.

„Peste 300 de reprezentanți ai autorităților, oficiali români și străini și-au anunțat participarea la  deschiderea oficială, programată pentru data de 18 mai, cu începere de la ora 10:00. La eveniment este așteptat și Premierul Nicolae Ciucă, alături de Ministrul Apărării Naționale, Ministrul Economiei, Ministrul Energiei, Ministrul Sănătății, Ministrul Transporturilor, cei doi președinti ai Comisiilor de Apărare din Senat și Camera Deputaților, numeroși parlamentari, secretari de stat și prefecți.

BSDA 2022, cel mai mare eveniment expozițional din regiunea Mării Negre dedicat industriei de apărare, este organizat de TNT Productions Romania, cu sprijinul Guvernului Romîniei și al Ambasadei SUA la București”.

CITEȘTE ȘI: A trecut epoca tancurilor? Polonia cumpără 250 de tancuri Abrams, în cea mai modernă versiune, pentru 4.3 miliarde de euro

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel