Washingtonul aprobă vânzarea de elicoptere antisubmarin către Coreea de Sud

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernul american a aprobat vânzarea a 12 elicotere multi-rol Sikorsky SH-60 Seahawk ca parte a unui contract în valoare de 800 de milioane de dolari către Coreea de Sud, a anunțat Pentagonul pe 7 august, după ce președintele Donald Trump a declarat că Seul a acceptat să plătească mai mult pentru prezența militară a SUA, potrivit Channel News Asia.

Acest lucru a fost anunțat ieri de către Agenția de Cooperare pentru Apărare și Securitate (DSCA) de la Pentagon într-un comunicat.  Mai exact, DSCA a raportat că Coreea de Sud a solicitat achiziționarea acestor 12 elicoptere multi-rol, cât şi a altor echipamente şi piese de schimb, cum ar fi sisteme radar de navigație și de comunicații, precizând că vânzarea a fost aprobată de Departamentul de Stat.

,,Elicopterul multi-rol MH-60R va oferi capacitatea de a efectua misiuni de război atât la suprafață cât și anti-submarin, împreună cu capacitatea de a efectua misiuni secundare, inclusiv reaprovizionarea verticală, căutare și salvare și releu de comunicații", a spus DSCA în notificarea de aprobare.

Vânzarea a fost aprobată după ce Trump a replicat miercuri că SUA a început negocierile cu Coreea de Sud privind costul apărării, dar ministerul de externe de la Seul a dezminţit informaţia.

,,Au început discuţiile pentru suplimentarea în continuare a plăţilor către Statele Unite. Coreea de Sud este o ţară foarte bogată, care acum se simte obligată să contribuie la apărarea militară furnizată de Statele Unite ale Americii", a scris Trump pe Twitter.

Într-un alt mesaj, liderul de la Casa Albă a reamintit că deja sud-coreenii ,,au fost de acord să plătească substanţial mai mult Statelor Unite pentru a se apăra de Coreea de Nord. Timp de multe decenii, până acum, SUA au fost plătite foarte puţin de Coreea de Sud, dar anul trecut, la cererea Preşedintelui Trump, Coreea de Sud a plătit 990.000.000 de dolari".



DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel