SUA și Europa caută sa ofere asistență militară pe termen lung pentru Ucraina

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Administrația Biden și aliații săi europeni ai SUA elaborează planuri de asistență militară pe termen lung pentru Ucraina, a relatat The Wall Street Journal. Acest lucru este necesar pentru a se asigura că Rusia nu va putea câștiga pe câmpul de luptă și pentru a convinge Moscova că sprijinul occidental pentru Kiev nu se va inceta.

Aceste eforturi se bazează pe angajamentele luate la reuniunea G7 din Lituania. Aproximativ 18 țări din afara G7, inclusiv Olanda, Suedia și alte țări europene, au semnat un angajament de a oferi asistență pe termen lung Ucrainei.

Scopul angajamentului este de a se asigura că Ucraina este suficient de puternică în viitor pentru a descuraja Rusia să atace din nou.

Oficialii occidentali analizează modalități de a bloca promisiunile de sprijin și de a limita capacitatea viitoarelor guverne de a-și renegocia angajamentele.

Toate acestea se întâmplă pe fondul posibilei victorii a republicanului Donald Trump în viitoarele alegeri din SUA.

Liderii europeni se tem că acesta ar putea limita asistența acordată Ucrainei și că nivelul capacităților militare și financiare ale Europei ar putea să nu fie suficiente pentru a satisface nevoile armatei ucrainene. 

Mass-media occidentala consideră că Putin va continua să lupte în Ucraina până la alegerile prezidențiale americane din 2024, în speranța că o victorie republicană va duce la încetarea asistenței militare americane.

În timpul primei dezbateri prezidențiale republicane de săptămâna trecută, ceilalți candidați au afirmat că, dacă vor fi aleși, nu vor menține nivelul actual al sprijinului american acordat Ucrainei.

Statele Unite sunt, probabil, principalul furnizor de ajutor militar pentru Ucraina. Anterior Administrația Biden a solicitat Congresului SUA alocarea de fonduri suplimentare pentru apărarea Ucrainei.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel