SUA și Arabia Saudită rămân aliați militari apropiați. Contract gigant al Regatului pentru 7 sisteme de ultimă generație THAAD și 360 de rachete

Nicolae Iordan |
Data publicării:
Sistem de apărare antiaeriană THAAD, sursă foto: Lockheed Martin
Sistem de apărare antiaeriană THAAD, sursă foto: Lockheed Martin

Potrivit ultimelor informații publicate în baza de date a Institutului SIPRI, Institutul Internațional de Cercetare a Păcii din Stockholm, Statele Unite intenționează să livreze Arabiei Saudite, șapte sisteme de rachete de apărare antiaeriană THAAD și 360 de rachete, în perioada 2023-2027.

În octombrie 2017, Departamentul de Stat al SUA a aprobat o vânzare militară către Arabia Saudită care include sistemul THAAD și echipamente și servicii aferente, la un cost estimat de 15 miliarde de dolari.

Aproximativ un an mai târziu, regatul a semnat un acord de acceptare a ofertei Statelor Unite ale Americii pentru sistemul THAAD fabricat de Lockheed Martin.

Acest sistem este în prezent în serviciu în Forțele Armate ale Statelor Unite și ale Emiratelor Arabe Unite.

 

Achiziția sistemelor THAAD americane de către Arabia Saudită va contribui la securitatea în Orient

 

2. Sistemul a... (thaad_28322500.jpg)Sistemul american THAAD (Terminal High Altitude Area Defense)

În timpul Expoziției Globale de Apărare de la Riad, care a avut loc în martie 2022, Autoritatea Generală Saudită pentru Industriile Militare (GAMI) a anunțat că a aprobat două proiecte locale pentru sistemul de apărare antiaeriană "THAAD": primul care produce lansatoare de rachete și al doilea pentru a realiza cutii pentru protecția și depozitarea rachetelor.

THAAD este un sistem avansat de apărare antiaeriană folosit pentru a intercepta rachete balistice cu rază scurtă, medie și medie.

Achiziția va îmbunătăți semnificativ capabilitățile de apărare antiaeriană ale Arabiei Saudite, oferind protecție împotriva potențialelor amenințări și asigurând, totodată, securitatea oamenilor și a activelor sale vitale.

Această cooperare, între Regatul Arabiei Saudite și Statele Unite, reflectă importanța parteneriatelor internaționale pentru a face față provocărilor comune de securitate, potrivit publicației Defense Arabia.

În concluzie, achiziția de către Arabia Saudită a sistemelor THAAD constituie un progres major în capabilitățile sale de apărare pe partea de apărare antiaeriană, dar va contribui și la securitatea regională.

CITEȘTE ȘI: Arabia Saudită conduce lumea islamică și arabă. Ambasadorul Regatului în România: Suntem o țară prietenă. Aspirăm să ducem relațiile la următorul nivel

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel