SUA semnează un acord pentru finanțarea programelor militare de înzestrare derulate de Polonia: Securitatea este vitală pentru apărarea flancului estic al NATO

S.I. Catalin |
Data publicării:
Baza militară americană permanentă din Poznan, Polonia
Baza militară americană permanentă din Poznan, Polonia

Statele Unite ale Americii au semnat un acord de finanțare prin împrumut direct în valoare de 2 miliarde de dolari pentru a sprijini eforturile de modernizare a apărării Poloniei, a anunțat, la 25 septembrie, Departamentul de Stat al SUA . "Polonia este un aliat statornic al SUA, iar securitatea Poloniei este vitală pentru apărarea colectivă a flancului estic al NATO", se arată în comunicat.

Declarația menționează, de asemenea, "rolul central de sprijin al Varșoviei în facilitarea asistenței internaționale pentru Ucraina vecină".

Documentul american arată că astfel de credite, cunoscute ca FMF (Foreign Military Financing - finanţare militară pentru străinătate), sunt "un instrument de cooperare pentru securitate rezervat unora din cei mai importanţi parteneri de cooperare în domeniul securităţii".

Statele Unite au remarcat că Polonia continuă să dea dovadă de leadership în cadrul NATO în ceea ce privește îndeplinirea promisiunii de investiții în apărare asumate la Summitul din Țara Galilor din 2014.

Polonia intenționează să extindă semnificativ capabilităţile forțelor armate poloneze și implementează un program de modernizare a apărării.

În plus, Polonia găzduiește forțe aliate și americane, inclusiv Grupul de luptă al NATO condus de SUA și Comandamentul Corpului V al SUA (Forward), și participă activ la misiunile NATO din întreaga regiune.

Guvernul SUA oferă până la 60 de milioane de dolari din FMF pentru costul acestui împrumut.

Acesta ar trebui să contribuie la accelerarea modernizării apărării Poloniei prin sprijinirea achizițiilor urgenţe de articole și servicii de apărare din Statele Unite.

Împrumutul acordat ar urma să sprijine şi mai mult efortul de modernizare militară derulat de Polonia, contribuind substanțial la consolidarea apărării și descurajării flancului estic al NATO.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel