SUA: Rusia nu dorește o confruntare directă cu tancurile M1 Abrams

Darius Muresan |
Data publicării:
Tanc M1A2 Abrams, defilând sub steagul Statelor Unite ale Americii
Tanc M1A2 Abrams, defilând sub steagul Statelor Unite ale Americii

Oficialul american Bruce Jette, șeful departamentului de achiziții din cadrul US Army, spune că o analiză a desfășurării sistemelor rusești în Europa de Est arată că Federația Rusă nu dorește o confruntare cu NATO.

Armata Statelor Unite ale Americii își sporește prezența pe teritoriul Europei, în scopul de a contribui la descurajarea Rusiei și la consolidarea NATO.

Prezența soldaților americani și a tancurilor SUA pe teritoriul bătrânului continent vine ca un ajutor acordat de către Washington aliaților europeni, dar și un răspuns la potențiale crize.

 

„Rusia nu dorește o confruntare cu tancurile M1 Abrams”

 

Bruce Jette a vorbit despre prezența militară a Statelor Unite în Europa și modernizarea tancurilor M1 Abrams.

„Dacă aruncăm o privire către Europa de Est, se poate observa că rușii nu doresc o confruntare directă cu tancurile M1 Abrams”, spune Jette, potrivit Defence Blog. Prin urmare, oficialul american consideră că desfășurarea de către Moscova a numeroase sisteme de rachete, artilerie, și apărare aeriană denotă intenția acesteia de a proteja anumite obiective.

Cea mai nouă versiune a tancului M1 Abrams este considerat cel mai avansat tanc din punct de vedere tehnologic, dispunând de o mai mare putere de foc, superioritate şi mobilitate, în comparaţie cu alte tancuri, susţin oficialii din armata Statelor Unite.

Amintim că Pentagonul a solicitat modernizarea a 165 de tancuri M1 Abrams, prin fonduri în valoare de 2,2 miliarde de dolari, alocate în anul fiscal 2020.

Armata Statelor Unite ale Americii intenționează să investească nu mai puțin de 6 miliarde de dolari în „legendarele tancuri M1 Abrams”, investiție confirmată și de președintele Donald Trump.

M1 Abrams este un tanc principal de luptă din generația a treia, fabricat de SUA. Cu o greutate de aproximativ 62 de tone, M1 Abrams deține blindaj greu, o mobilitate mare, fiind puternic înarmat. Tancul este conceput pentru războiul modern. El a intrat în dotarea US Army în 1980, fiind succesorul modelului M60. Au fost dezvoltate trei versiuni ale M1 Abrams: M1 (modelul original), M1A1 și M1A2, iar în prezent o versiune îmbunătățită, M1A3 este în faza de proiectare.

 

Citește și: SUA au început transferul a peste 1.500 de militari americani în Europa. Misiune pentru descurajarea Rusiei

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel