SUA nu cedează și dau un ultimatum entităților implicate în Nord Stream 2, deși gazoductul e aproape finalizat

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: www.Nord-Stream2.com
Sursă foto: www.Nord-Stream2.com

Secretarul american de stat Antony Blinken a făcut apel joi la "toate entităţile implicate" în proiectul controversat al gazoductului Nord Stream 2 dintre Rusia şi Germania să se retragă "imediat", pentru că în caz contrar riscă sancţiuni din partea SUA, relatează Agerpres, care citează AFP.

Şeful diplomaţiei americane a dat asigurări într-un comunicat că administraţia lui Joe Biden este "hotărâtă să respecte" legea adoptată în 2019 şi prelungită în 2020 de Congresul american şi care prevede sancţiuni.

"Nord Stream 2 este un proiect nepotrivit - pentru Germania, pentru Ucraina şi pentru aliaţii şi partenerii noştri din Europa Centrală şi de Est", a declarat Blinken, reiterând opoziţia veche a Washingtonului faţă de acest gazoduct de 1.200 de kilometri de conducte submarine şi în valoare de nouă miliarde de euro. El spune că este "un proiect geopolitic rus care urmăreşte să divizeze Europa şi să slăbească securitatea energetică europeană".

"Departamentul de Stat monitorizează eforturile pentru finalizarea gazoductului Nord Stream 2 şi examinează informaţiile legate de entităţile care par să fie implicate", a adăugat el.

Acuzat de numeroşi aleşi, în special republicani, că nu trece la acţiune şi nu adoptă măsuri punitive prevăzute de lege, Antony Blinken a reafirmat "avertismentul" diplomaţiei americane: "Toate entităţile implicare în gazoductul Nord Stream 2 sunt pasibile de sancţiuni americane şi trebuie să înceteze imediat să lucreze la gazoduct".

Amintim că în ciuda sancțiunilor impuse de SUA și a poziției vehemente împotriva Nord Stream 2, atât a administrației Trump, cât și a noii administrații Biden, acțiunile americane nu au făcut altceva decât să întârzie finalizarea controversatului proiect.

Nord Stream 2 este în prezent în faza finală, iar gazoductul va lega Germania de Federația Rusă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel