Statele Unite iau în calcul să transfere tancuri în Ucraina | Declaraţiile unui înalt oficial american au provocat deja speculații: Tancurile M1 Abrams, luate în considerare

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite sunt dispuse să furnizeze tancuri către Ucraina, a declarat un oficial american al apărării, dar precizând că acestea nu pot fi furnizate în următoarea perioadă deoarece militarii ucraineni trebuie să înveţe să le opereze şi să le repare.

Statele Unite ale Americii iau în considerare posibilitatea de a furniza tancuri către Forțele Armate Ucrainene, dar există mai multe aspecte care nu pot fi ignorate în privinţa unui posibil transfer de tehnică militară de acest tip, o astfel de concluzie poate fi trasă dintr-un briefing la care au participat mai mulţi oficiali din cadrul Pentagonului.

Deci, la întrebarea dacă SUA iau în considerare furnizarea de tancuri către Forțele Armate Ucrainene, răspunsul a fost că o astfel de opțiune este în prezent luată în considerare. 

,,Ne uităm la forțele armate ucrainene și analizam de ce capabilități vor avea nevoie pe viitor și cum vor putea SUA și aliații noștri să sprijine Ucraina în dezvoltarea acestor capabilități", a declarat un oficial al Pentagonului în cadrul unei discuţii cu mai mulţi jurnalişti americani.

În ceea ce privește cât de repede pot fi furnizate aceste tancuri către Forțele Armate Ucrainene, răspunsul a fost următorul: "Tancurile care pot fi livrate foarte repede, aproape fără pregătire, sunt tancuri sovietice. Dar cu siguranță suntem deschiși şi la alte variante".

Cu toate acestea, în cazul „altor variante”, Pentagonul notează că mai întâi se impune rezolvarea problemelor ce ţin de formarea şi pregătirea personalului militar.

În prezent, nu exista informaţii  cu privire la ce tancuri sunt luate în considerare pentru livrare. Cu toate acestea, dacă Statele Unite decide să transfere tancurile Abrams către Forțele Armate Ucrainene, acesta poate fi, de asemenea, un imbold ca şi alte state să ofere tancuri moderne, cu ar fi Germania – tancuri Leopard.

În orice caz, nu este clar ce tancuri ar putea fi dispus să transfere guvernul SUA. Comentariile înaltului oficial al apărării au provocat deja speculații cu privire la posibilitatea ca tancurile M1 Abrams fabricate în SUA să ajungă pe câmpul de luptă din Ucraina.

În același timp, publicația The War Zone consideră că există cu siguranță o serie de configurații mai vechi ale M1 care ar putea fi transferate - acest lucru ar oferi totuși forțelor ucrainene tancuri mai noi și semnificativ mai moderne decât toate modelele de tancuri din epoca sovietică pe care le operează în prezent.

În ceea ce privește tancurile disponibile, U.S. Marine Corps a decis în urmă cu câțiva ani să renunțe la întreaga să flotă de tancuri M. În urma acestei decizii, toate aceste tancuri au fost transferate către U.S. Army, deși nu a fost clar care ce ar putea să se întâmple cu ele pe viitor. De asemenea, US Army are la rândul său mii de M1 mai vechi în depozite.

În același timp, tancurile M1 ar putea veni la pachet cu provocări logistice și de întreținere pentru forțele armate ucrainene, în mare parte din cauza motoarelor acestora care sunt destul de complexe - mari consumatoare de combustibil.

Marea majoritate a tancurilor occidentale, precum și a tancurilor din epoca sovietică, utilizează motoare diesel mai convenționale. Seriile de tancuri sovietice T-64 și T-80, care au fost produse în Ucraina, erau, de asemenea, echipate cu turbine cu gaz. Cu toate acestea, variantele și derivatele ulterioare ale T-80, inclusiv T-84 Oplot modernizat al Ucrainei, au renunțat la turbine în favoarea unor motoare diesel mai simple și mai ieftin de întreținut.

Transferul vehicule 8x8 M1128 Stryker Mobile Gun System (MGS), care sunt înarmate cu tunuri de 105 mm, dar nu sunt tancuri, ar putea fi o altă opțiune pe care armata americană ar putea să o ia în considerare pentru a ajuta la consolidarea capabilităţilor forţelor armate ucrainene.

Armata SUA a anunțat anul trecut că renunța la toate vehiculele M1128, ceea ce înseamnă că acestea ar fi ușor disponibile pentru a fi trimise către forțele armate ucrainene. Aceste vehicule ar putea fi deosebit de potrivite pentru Ucraina în aceste circumstanțe, fiind mai simple și mai ieftine de operat și întreținut decât un Abrams, chiar dacă nu au caracteristicile legendarului tanc american.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel