SUA extind sancțiunile împotriva Rusiei și către producătorii sistemelor S-300 și S-400

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Statele Unite extind sancțiunile impuse împotriva Federației Ruse.

Pe lista sancțiunilor vor fi incluse mai multe întreprinderi, inclusiv uzina "Avangard" din Moscova, care fabrică rachete pentru sistemele S-300 și S-400, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat, scrie Pagina de Rusia.

 

SUA sancționează înreprinderile care produc rachete pentru sitemele S-300 și S-400

 

Sancțiunile intră în vigoare pe 22 mai și se aplică asupra Biroului de proiectare "Tula", centrul de pregătire al forțelor antiaeriene de rachetă din Gatcina și uzina moscovita "Avangard".

Cele trei entitati au încălcat legislația privind neproliferarea armelor de distrugere în masă, susțin autoritățile SUA.

"Avangard" face parte din concernul Almaz-Antey, care dezvoltă sisteme de apărare S-300 și S-400, livrate armatei ruse și la export.

Potrivit Statelor Unite, armele produse la aceste întreprinderi au fost livrate Iranului, Coreei de Nord și Siriei, iar ofițerii instruiți la Gatcina au participat la ostilități în aceste țări.

Sancțiunile sunt impuse pe un termen de doi ani, cu posibilitatea de prelungire.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel