SUA doresc să achiziționeze nave amfibii ușoare, vizată fiind China - Video

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Navy și US Marine Corps încearcă să-și revizuiască modul de transport al soldaților, pe care îl aplică încă din perioada Războiului Rece. Cele s-au pus de acord cu privire la cerințele de bază pentru o nouă navă amfibie ușoară LAW (Light Amphibious Warship).

Dacă planul va fi aprobat de Pentagon ar fi una din cele mai importante schimbări din ultimii ani, transmite USNI News. De obicei, forța expediționară a pușcașilor marini, aproximativ 2.200 de militari sunt desfășurați de la bordul a trei nave care formează un grup de luptă. Ele activează pe Coasta de Est, Coasta de Vest sau în Japonia unde execută, prin rotație, exerciții cu națiuni partenere.

Noile nave amfibii ușoare ar putea fi desfășurate în zonele în care ar fi nevoie de intervenție rapidă - precum Marea Chinei de Sud, în cazul în care China ar declanșa ofensiva asupra spațiul pe care îl revendică sau în Marea Baltică dacă Rusia declanșează un alt atac asupra unei țări învecinate. 

În raportul înaintat Congresului se precizează că în perioada 2023-2026 se are în vedere achiziția a 28-30 de nave Light Amphibious Warship.

 

Citește și: US Navy a executat alături de Singapore Navy un exercițiu în Marea Chinei de Sud

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel