US Navy a executat alături de Singapore Navy un exercițiu în Marea Chinei de Sud

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Nava de luptă USS Gabrielle Giffords (LCS 10) a US Navy și nava stealth RSS Steadfast (FFS 70) a Singapore Navy, au efectuat, timp de două zile, un exercițiu bilateral în Marea Chinei de Sud.

Evenimentul a reprezentat o oportunitate pentru USS Gabrielle Giffords și RSS Steadfast de a spori interoperabilitatea între cele două nave, cu accent pe importanța comunicării și coordonării în timp ce navighează împreună, transmite navy mil.

Exercițiile au constat în navigare alăturată pe timp de noapte, manevre de apropiere, trageri cu armele de calibru mare și mic și altele.Toate evenimentele au fost planificate cu accent pe măsurile de distanțare socială COVID-19, rezultând într-un exercițiu de succes, mai precizează sursa citată.

„A fost pentru prima dată când echipajul navei Gabrielle Giffords a navigat alături de Marina din Singapore și au demonstrat o înaltă competență tactică pe tot parcursul exercițiului”, a declarat commander Dustin Lonero, comandant al navei Gabrielle Giffords. 

Aceasta a fost prima întâlnire de la exercițiul Pacific Griffin, cel mai complex exercițiu naval comun dintre Singapore și Statele Unite, care a avut loc aproape de Guam în octombrie 2019.

USS Gabrielle Giffords face parte din Flota 7 Distrugătoare și  se află într-o desfășurare rotativă în zona de operațiuni a Flotei a 7-a din SUA, în sprijinul securității și stabilității în Indo-Pacific.

Flota a 7-a a SUA desfășoară operațiuni navale înaintate pentru a sprijini interesele naționale ale SUA în zona de operațiuni din Indio-Pacific. Fiind cea mai mare flotă a US Navy aceasta interacționează cu alte 35 de națiuni pentru a construi parteneriate care să încurajeze securitatea maritimă, să promoveze stabilitatea și să prevină conflictele.

Citește și: Nava USS Gabrielle Giffords a efectuat trageri cu racheta Naval Strike MK 87 în regiunea Guamului

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel