SUA, discuţii cu Turcia despre o nouă ofertă de sisteme de apărare antirachetă

S.I. Catalin |
Data publicării:

Ministrul turc al Apărării, Turul Hulusi Akar, în urma vizitei din Statele Unite, a declarat că a avut o discuţie cu secretarul american al Apărării, Patrick Shanahan, privind o nouă ofertă de sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă pentru Ankara, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării din Turcia, citat de agenția de știri Anadolu.

Potrivit Ministerului Apărării din Turcia, Statele Unite și Turcia discută o nouă propunere americană privind furnizarea de sisteme de apărare antiaeriană și antirachetă pentru Ankara.

,,După diferite etape ale negocierilor privind furnizarea sistemelor de apărare antiaeriană Patriot, partea americană a făcut o nouă propunere pentru țara noastră, legată de sistemele de apărare antiariană și antirachetă de care avem nevoie. Organismele și oficialii noștri competenți sunt în prezent angajați în negocieri intense pe această temă", a precizat ministrul turc al Apărării, Hulusi Akar, după discuțiile purtate la Washington cu secretarul american al Apărării, Patrick Shanahan.

Anterior, pe aceeași problematică, ministrul finanțelor din Turcia, Berat Albayrak, a efectuat o vizită de lucru la Washington.

La începutul lunii aprilie, Washingtonul a anulat livrarea de echipamente pentru aeronavele F-35 în Turcia, din cauza achiziționării sistemelor antirachetă S-400 rusești.

Statele Unite și alte țări NATO se tem că dacă Ankara are în înzestrare atât S-400, cât și F-35, radarele sistemelor rusești vor putea "învăța" să calculeze și să urmărească avioanele americane F-35.

Acordul privind furnizarea a patru divizioane de S-400 Truimf către Ankara a fost semnat în septembrie 2017. Valoarea contractului este de 2,5 miliarde de dolari, iar jumătate din această sumă va fi acoperită de un împrumut rusesc.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel