SUA desfășoară un al doilea grup naval de luptă în apropierea Israelului, în timp ce invazia terestră din Gaza se apropie

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
USS Dwight D. Eisenhower, sursă foto: US Navy
USS Dwight D. Eisenhower, sursă foto: US Navy

Statele Unite trimit un al doilea grup naval de atac în estul Mediteranei "pentru a descuraja acțiunile ostile împotriva Israelului sau orice eforturi de extindere a acestui război în urma atacului Hamas", a declarat sâmbătă secretarul amaerincan al Apărării, Lloyd Austin.

Între timp, ABC News a relatat, citând oficiali americani, că Washingtonul a trimis un al doilea portavion în estul Mediteranei, după ce USS Gerald R. Ford a fost desfasurat mai aproape de Israel.

Gerald R. Ford are la bord mii de membri ai marinei și găzduiește peste 75 de avioane de luptă de modele F-35, F-15, F-16 și avioane de atac A-10.

Secretarul Apărării, Lloyd Austin, a declarat că desfășurarea USS Eisenhower a fost menită "să descurajeze acțiunile ostile împotriva Israelului sau orice eforturi de extindere a acestui război.

USS Eisenhower și navele de război afiliate acestuia se vor alătura unui alt grup de portavioane, USS Ford, deja desfășurat în regiune în urma atacului brutal al Hamas de acum o săptămână și a răspunsului actual al Israelului în Gaza.

Desfășurarea semnalează "angajamentul de puternic al Washingtonului față de securitatea Israelului și hotărârea noastră de a descuraja orice stat sau actor non-statal care încearcă să escaladeze acest război", a declarat Austin într-o declarație, referindu-se probabil la Iran și la gruparea teroristă Hezbollah din Liban.

O săptămână de lupte grele a fost declanșată de o agresiune Hamas, în urma căruia luptătorii au străpuns granița puternic fortificată dintre Fâșia Gaza și Israel și au împușcat, înjunghiat și ars de vii peste 1.300 de persoane, în marea lor majoritate civili.

În Gaza, ministerul sănătății condus de Hamas a declarat că răspunsul Israelului a ucis peste 2.200 de persoane. Israelul a declarat că a ucis aproximativ 1.500 de teroriști Hamas pe teritoriul israelian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel