SUA consideră că Beijingul nu a dezvăluit la timp informaţiile despre epidemia de COVID-19 către OMS

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Şeful diplomaţiei americane, Mike Pompeo, a declarat miercuri că Washingtonul are motive puternice să creadă că autorităţile chineze nu au raportat cu promptitudine izbucnirea epidemiei cu noul coronavirus către Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), transmite Reuters.

În cadrul unei conferinţe de presă desfăşurată la Departamentul de Stat din Washington, Pompeo a mai acuzat China că nu a raportat nici faptul că acest virus se transmite de la om la om (aşa-numita transmitere comunitară) "timp de o lună, până când deja (virusul) ajunsese în toate provinciile Chinei".

Preşedintele Donald Trump a afirmat sâmbătă că Beijingul ar trebui să suporte consecinţe, fără a preciza de ce tip, dacă a fost "responsabil cu bună ştiinţă" pentru pandemia noului coronavirus.

"Dacă a fost o greşeală, o greşeală este o greşeală. Dar dacă ei au fost responsabili cu bună ştiinţă, da, vreau să spun, atunci sigur că ar trebui să fie consecinţe", a declarat Trump reporterilor în cadrul conferinţei de presă zilnice.

Preşedintele Donald Trump a anunţat săptămâna trecută şi suspendarea contribuţiei SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe motivul "proastei gestionări" a pandemiei noului coronavirus.

Preşedintele Trump a mai declarat că OMS a "eşuat în îndeplinirea obligaţiei sale de bază şi trebuie trasă la răspundere". Liderul american a adăugat că OMS a promovat "dezinformarea" din partea Chinei în legătură cu acest virus care probabil a determinat o răspândire mai largă a acestuia decât ar fi fost cazul dacă organizaţia cu sediul la Geneva ar fi gestionat corect criza.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel