SUA: Bugetul apărării a trecut de Senat. Pentagonul ar urma să primească 770 de miliarde de dolari

DefenseRomania Team |
Data publicării:

O majoritate a senatorilor americani au votat miercuri în favoarea noii legi de Autorizare a Apărării Naţionale (National Defense Authorization Act, NDAA), ce prevede un buget de 770 de miliarde de dolari, relatează Reuters. Legea mai trebuie semnată de preşedintele Joe Biden.

Rezultatul votului a fost de 89 pentru şi 10 împotrivă, atât democraţii cât şi republicanii sprijinind ferm proiectul anual ce autorizează finanţarea Pentagonului şi îi stabileşte politicile.

Proiectul a fost votat săptămâna trecută şi de Camera reprezentanţilor, care l-a adoptat cu 363 de voturi pentru şi 70 împotrivă, semn al unei puternice susţineri bipartizane.

Conform documentului, SUA ar urma să cheltuiască în anul fiscal 2022 770 de miliarde de dolari în plan militar, cu 25 de miliarde mai mult decât a solicitat Biden şi cu circa 5% mai mult faţă de bugetul de anul trecut.

Suma cuprinde şi o creştere cu 2,7% a remuneraţiei militarilor, precum şi achiziţia de noi nave şi aeronave, pe lângă strategii de răspuns la ameninţările geopolitice.

Documentul prevede între altele măsuri de răspuns la adresa Rusiei şi Chinei, ca Iniţiativa de asistenţă pentru securitatea Ucrainei, cu un buget de 300 de milioane de dolari şi menită să ofere sprijin forţelor armate ucrainene, alte 4 miliarde de dolari pentru Iniţiativa de apărare europeană şi 150 de milioane de dolari pentru cooperarea pentru securitate în regiunea baltică.

În ce priveşte China, în proiect sunt prevăzute 7,1 miliarde de dolari pentru Iniţiativa de descurajare în zona Pacificului şi o Declaraţie de susţinere din partea Congresului pentru apărarea Taiwanului, precum şi interzicerea procurării de către Departamentul apărării a produselor obţinute cu ajutorul muncii forţate în regiunea chineză Xinjiang.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel