SUA au testat interceptarea unor rachete balistice - VIDEO

Tudor Curtifan |
Data publicării:
Interceptarea unor rachete balistice, în timpul unui test efectuat în Statele Unite ale Americii
Interceptarea unor rachete balistice, în timpul unui test efectuat în Statele Unite ale Americii

Statele Unite au anunţat că au testat ieri cu succes un interceptor de rachete intercontinentale (ICBM) similare celor testate de Coreea de Nord.

Testul a inclus interceptarea a două rachete ICBM lansate la interval de câteva secunde. Interceptorul de la sol "a lovit cu precizie, aşa cum a fost conceput să facă", a explicat Agenţia americană de apărare antirachetă (MDA) într-un comunicat.

"ICBM ostilă" a fost lansată de la un centru de testări situat în Insulele Marshall, la 6.500 de kilometri de coasta de vest a Statelor Unite, iar interceptorii au fost lansaţi de la baza aeriană Vandenberg, în California, a precizat agenţia.

"Acest test demonstrează că avem o capacitate de descurajare viabilă şi credibilă în faţa unei ameninţări foarte reale", a comentat directorul agenţiei, generalul Samuel Greaves.

Coreea de Nord a realizat în 2006 primul său test nuclear. În 2017, Phenianul a afirmat că poate monta o încărcătură nucleară pe o rachetă intercontinentală capabilă să atingă Statele Unite.

VIDEO:

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel