SUA au lansat o rachetă interzisă de tratatul INF. Țintă lovită cu precizie după 500 km de zbor

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Armata americană a efectuat duminică un test cu rachetă convenţională de croazieră cu rază medie de acţiune, lansată de pe coasta sa vestică, a comunicat luni Pentagonul.

Testele cu acest tip de rachetă ar fi fost interzise prin Tratatul privind Forţele Nucleare Intermediare (INF), din care SUA s-au retras pe 2 august, acuzând Rusia de încălcarea lui, potrivit AFP și Reuters.

'Racheta testată a părăsit lansatorul său mobil de la sol şi a lovit cu precizie ţinta după mai mult de 500 km de zbor', a indicat Departamentul Apărării.

Testul a fost efectuat de pe insula San Nicolas, din largul Californiei, duminică la ora locală 14.30, a precizat comunicatul Pentagonului.

'Datele culese şi învăţămintele trase din acest test vor oferi Departamentului Apărării informaţiile necesare pentru dezvoltarea de noi arme cu rază medie', arată acesta într-un scurt comunicat.

În chiar ziua retragerii Statelor Unite din INF, ministrul apărării, Mark Esper, a anunţat că ţara sa va accelera dezvoltarea de noi 'rachete sol-aer convenţionale, într-un răspuns prudent la acţiunile Rusiei'.

Esper a precizat că SUA au început din 2017 cercetări cu privire la aceste sisteme de rachete, rămânând însă în limitele impuse de INF, încheiat în 1987 între fosta URSS şi SUA, referitor la eliminarea rachetelor cu rază scurtă şi medie de acţiune.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel