SUA ar putea impune sancţiuni împotriva Rusiei pentru sprijinul acordat lui Maduro

S.I. Catalin |
Data publicării:

Statele Unite studiază posibilitatea de a sancţiona Rusia pentru sprijinul acordat preşedintelui venezuelan Nicolas Maduro, căruia Washingtonul nu îi mai recunoaşte legitimitatea, a afirmat miercuri un oficial american cu rang înalt, citat de AFP.

,,Presiunea va continua, voi avea noi sancţiuni mâine", a declarat miercuri emisarul Departamentului de Stat american pentru Venezuela, Elliott Abrams, subliniind că această strategie are un "impact considerabil", deşi până în prezent nu a permis înlăturarea lui Nicolas Maduro de la putere. El nu a oferit detalii despre sancţiunile care urmează să fie anunţate joi.

Adminstraţia Donald Trump a înăsprit constant măsurile punitive împotriva Venezuelei, tot mai mult după ce, în ianuarie, l-a recunoscut pe opozantul Juan Guaido ca preşedinte interimar la ţării aflate în criză.

În cursul unei conferinţe de presă organizate de centrul de studii Foundation for Defense of Democracies la Washington, Elliott Abrams a promis, de asemenea, creşterea "presiunii asupra Cubei" pentru "acţiunile sale în Venezuela" pe lângă liderul socialist detestat de Statele Unite şi a lăsat să planeze ameninţarea unor sancţiuni contra Rusiei, din acelaşi motiv.

,,În Rusia, analizăm în continuare ce fel de sancţiuni să introducem, individuale sau sectoriale", a explicat el. ,,Vedem cu surprindere că, din punct de vedere financiar", ruşii "nu mai dau bani Venezuelei", ci "iau bani din Venezuela", a declarat emisarul american.

"Cu toate acestea, ei îi ajută într-un fel să îşi vândă petrolul, iar asta analizăm îndeaproape", a adăugat Elliott Abrams.

Washingtonul, care a impus un embargo petrolier Caracasului, a îndemnat în repetate rânduri Moscova să înceteze sprijinul acordat lui Nicolas Maduro, cerere ferm respinsă de Rusia care acuză Statele Unite că vor să dea o lovitură de stat cu tot dispreţul faţă de dreptul internaţional.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel