Stoltenberg: NATO ar putea prelua instruirea kurzilor în Irak

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Secretarul General al Alianţei Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg
Secretarul General al Alianţei Atlanticului de Nord, Jens Stoltenberg

NATO ar putea prelua instruirea forţelor de securitate kurde din Irak de la coaliţia internaţională condusă de SUA care luptă împotriva grupării jihadiste Statul Islamic, a declarat vineri secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, relatează DPA.

În cadrul unui discurs susţinut la Conferinţa pentru securitate de la Munchen, Stoltenberg a spus că NATO ca atare nu a fost prezent în zonele nordice controlate de kurzi, dar a precizat că personalul militar din statele membre a fost implicat în instruirea lor, transmite Agerpres.

"Vom decide acum cu exactitate cum vom amplifica prezenţa NATO şi poate vom prelua unele dintre activităţile de instruire pe care aliaţii din cadrul NATO le furnizează în prezent în cadrul coaliţiei", a afirmat Stoltenberg.

Miercuri, NATO a decis să-şi extindă misiunea din Irak, care a fost suspendată din motive de securitate. Jens Stoltenberg a anunţat a doua zi că guvernul irakian este de acord cu această decizie, în pofida unei solicitări anterioare a parlamentului din această ţară ca militarii străini să părăsească Irakul.

Vezi și: Ministrul german al Apărării: Trupele germane din Irak nu au mandat să acţioneze sub umbrela NATO

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel