Știrile zilei: Ciucă: Armata, într-un proces continuu de modernizare; Un înalt comandant al Iranului a fost asasinat; Grupul Operativ de Trupe Ruse din Transnistria ar putea fi înfrânt în câteva zile

DefenseRomania Team / 02 dec 2020 / 08:09
Armata română, sursă foto: MApN Facebook
Armata română, sursă foto: MApN Facebook

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de marţi, 01 Decembrie.

1. Ciucă: Armata, într-un proces continuu de modernizare. An remarcabil în ceea ce privește înzestrarea

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României. Ministrul Nicolae Ciucă a subliniat într-un discurs postat pe pagina personală de Facebook că Armata României se află azi într-un proces permanent de modernizare. Iar calitatea de membru NATO obligă România la o implicare cât mai activă, în timp ce vocea țării noastre este una „puternică și respectată la masa NATO”.

 

2. Un înalt comandant al Iranului a fost asasinat într-un atac cu dronă

Muslim Shahdan, înalt comandant în Corpul Gardienilor Revoluției din Iran, a fost asasinat în urma unui atac cu dronă.

 

3. Strelkov: Grupul Operativ de Trupe Ruse din Transnistria ar putea fi înfrânt în câteva zile

În urma unui interviu acordat recent de președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, Rusia a început să vorbească despre o posibilă campanie militară comună împotriva Tiraspolului orchestrată de la Chișinău, Kiev și București. În acest caz, înfrângerea Transnistriei va fi garantată. Acest lucru a fost declarat la postul Roy TV de fostul ministru al apărării în autoproclamata Republică Populară Donețk, Igor Girkin (Strelkov).

 

4. Avioane F-35 pentru Grecia | SUA confirmă că Atena vrea să cumpere avioane de generația a cincea

Ambasadorul Statelor Unite în Grecia, Geoffrey Pyatt, a confirmat, ieri, într-o declarație că Atena este interesată să cumpere avioane F-35, produse de compania americană Lockheed Martin.

 

5. Militarii ruşi din Siria, descurajaţi de prezenţa vehiculelor americane de luptă Bradley

Desfășurarea de către Statele Unite a mai multor vehicule de luptă pentru infanterie M2 Bradley în nord-estul Siriei a contribuit la scăderea tensiunilor, în special a celor provocate de militarii ruşi, dar și la prevenirea noilor conflicte în regiune.

 

6. Bogdan Aurescu: România, dispusă să găzduiască un Centru euro-atlantic în domeniul rezilienţei NATO

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a pledat marţi, la reuniunea miniştrilor de externe ai statelor NATO, pentru iniţierea procesului de redactare a unui nou Concept Strategic al Alianţei, dar şi pentru înfiinţarea şi găzduirea de către România a unui Centru euro-atlantic în domeniul rezilienţei.

 

7. US Navy a luat o decizie. Ce se va întâmpla cu nava USS Bonhomme Richard mistuită de un incendiu

Amiralul Eric Ver Hage, comandantul Centrului Regional de Întreținere a Marinei și directorul de întreținere și modernizare a navelor de suprafață a anunțat concluziile US Navy cu privire la viitorul navei USS Bonhomme Richard.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy