Știrile zilei: Ciucă: Armata, într-un proces continuu de modernizare; Un înalt comandant al Iranului a fost asasinat; Grupul Operativ de Trupe Ruse din Transnistria ar putea fi înfrânt în câteva zile

Armata română, sursă foto: MApN Facebook
Armata română, sursă foto: MApN Facebook

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de marţi, 01 Decembrie.

1. Ciucă: Armata, într-un proces continuu de modernizare. An remarcabil în ceea ce privește înzestrarea

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Naţionale a României. Ministrul Nicolae Ciucă a subliniat într-un discurs postat pe pagina personală de Facebook că Armata României se află azi într-un proces permanent de modernizare. Iar calitatea de membru NATO obligă România la o implicare cât mai activă, în timp ce vocea țării noastre este una „puternică și respectată la masa NATO”.

 

2. Un înalt comandant al Iranului a fost asasinat într-un atac cu dronă

Muslim Shahdan, înalt comandant în Corpul Gardienilor Revoluției din Iran, a fost asasinat în urma unui atac cu dronă.

 

3. Strelkov: Grupul Operativ de Trupe Ruse din Transnistria ar putea fi înfrânt în câteva zile

În urma unui interviu acordat recent de președintele ales al Republicii Moldova, Maia Sandu, Rusia a început să vorbească despre o posibilă campanie militară comună împotriva Tiraspolului orchestrată de la Chișinău, Kiev și București. În acest caz, înfrângerea Transnistriei va fi garantată. Acest lucru a fost declarat la postul Roy TV de fostul ministru al apărării în autoproclamata Republică Populară Donețk, Igor Girkin (Strelkov).

 

4. Avioane F-35 pentru Grecia | SUA confirmă că Atena vrea să cumpere avioane de generația a cincea

Ambasadorul Statelor Unite în Grecia, Geoffrey Pyatt, a confirmat, ieri, într-o declarație că Atena este interesată să cumpere avioane F-35, produse de compania americană Lockheed Martin.

 

5. Militarii ruşi din Siria, descurajaţi de prezenţa vehiculelor americane de luptă Bradley

Desfășurarea de către Statele Unite a mai multor vehicule de luptă pentru infanterie M2 Bradley în nord-estul Siriei a contribuit la scăderea tensiunilor, în special a celor provocate de militarii ruşi, dar și la prevenirea noilor conflicte în regiune.

 

6. Bogdan Aurescu: România, dispusă să găzduiască un Centru euro-atlantic în domeniul rezilienţei NATO

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a pledat marţi, la reuniunea miniştrilor de externe ai statelor NATO, pentru iniţierea procesului de redactare a unui nou Concept Strategic al Alianţei, dar şi pentru înfiinţarea şi găzduirea de către România a unui Centru euro-atlantic în domeniul rezilienţei.

 

7. US Navy a luat o decizie. Ce se va întâmpla cu nava USS Bonhomme Richard mistuită de un incendiu

Amiralul Eric Ver Hage, comandantul Centrului Regional de Întreținere a Marinei și directorul de întreținere și modernizare a navelor de suprafață a anunțat concluziile US Navy cu privire la viitorul navei USS Bonhomme Richard.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel