US Navy a luat o decizie. Ce se va întâmpla cu nava USS Bonhomme Richard mistuită de un incendiu

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
Incendiu pe USS Bonhomme Richard, sursă foto: US Navy
Incendiu pe USS Bonhomme Richard, sursă foto: US Navy

Amiralul Eric Ver Hage, comandantul Centrului Regional de Întreținere a Marinei și directorul de întreținere și modernizare a navelor de suprafață a anunțat concluziile US Navy cu privire la viitorul navei USS Bonhomme Richard.

Marina a decis să renunțe la nava de asalt amfibie care a ars timp de aproape cinci zile, concluzionând după luni de investigații că încercarea de a repara nava ar necesita o investiție prea mare și o capacitate industrială prea mare.

Incendiul din 12 iulie de la bordul USS Bonhomme Richard (LHD-6) a început în zona inferioară de depozitare, dar a devastat zona de comandă, catargul și puntea de zbor. Nava a rămas etanșă și nu a fost mutată de la docul unde era ancorată la baza navală San Diego. În urma incendiului nava ar fi a trebuit să fie reconstruită sau înlocuită, a declarat amiralul Eric Ver Hage, transmite USNI News.

„După o analiză amănunțită, secretarul marinei și șeful operațiunilor navale au decis să scoată din uz USS Bonhomme Richard din cauza pagubelor considerabile suferite în timpul incendiului din iulie. În săptămânile și lunile de după acel incendiu, US Navy a efectuat o evaluare materială cuprinzătoare pentru a determina cea mai bună soluție pentru acea navă și pentru marina noastră", a spus el.

 

Opțiunile

 

Au fost luate în considerare trei opțiuni principale: repararea navei; modificarea ei într-o nouă configurație pentru un nou tip de misiune, cum ar fi navă spital; și dezafectarea.

Ver Hage a spus că repararea USS Bonhomme Richard la forma inițială ar fi costat între 2,5 miliarde și 3,2 miliarde de dolari și ar fi durat cinci-șapte ani. 

Dezafectarea navei, recuperarea pieselor, remorcarea și casarea - vor costa aproximativ 30 de milioane de dolari și vor dura doar 9-12 luni.

„Examinând aceste trei linii de acțiune, am ajuns la concluzia că trebuie să scoatem din uz nava”, a spus el.

 

Patru anchete

 

Procesul nu poate începe încă deoarece patru investigații asupra incendiului sunt în desfășurare. Odată ce investigațiile se vor încheia, sistemele care ar putea fi reutilizate de alte nave din flotă vor fi recuperate, iar nava va fi remorcată pentru a fi casată.

În momentul de față au loc patru investigații în paralel: o anchetă penală a Serviciului de Investigații Criminale Navale (NCIS); o anchetă de comandă condusă de viceamiralul Scott Conn, comandantul flotei a 3-a din SUA; o anchetă a Naval Sea Systems Command, care analizează problemele la sistemele de siguranță, structurale și de proiectare; și una a NAVSEA care examinează evenimentele care ar fi putut provoca incendiul, în concordanță cu planurile și procedurile existente.

Citește și: Soarta navei USS Bonhomme Richard rămâne incertă

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel