Militarii ruşi din Siria, descurajaţi de prezenţa vehiculelor americane de luptă Bradley

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Vehicul de luptă american Bradley, în timpul operațiunilor din Siria
Vehicul de luptă american Bradley, în timpul operațiunilor din Siria

Desfășurarea de către Statele Unite a mai multor vehicule de luptă pentru infanterie M2 Bradley în nord-estul Siriei a contribuit la scăderea tensiunilor, în special a celor provocate de militarii ruşi, dar și la prevenirea noilor conflicte în regiune, precizează publicaţia Defence-Blog.

SUA au anunțat, la mijlocul lunii septembrie, că au desfășurat vehicule de luptă Bradley în nord-estul Siriei. Decizia venea după ce la finalul lunii august un convoi de blindate ale US Army a fost încercuit şi hărţuit de mai multe vehicule şi elicoptere ale poliției militare ruse din Siria.

La momentul respectiv, unul dintre vehiculele militare ruse, un transportor blindat BTR-82A a acroşat intenţionat un vehicul de tip MRAP Maxx Pro al beretelor verzi americane, aflate în misiune de patrulare în Siria. O acţiune provocatoare şi iresponsabilă care a dus la rănirea unui mic număr de militari americani.

Luna trecută precizam că militarii americani, dislocaţi în nord-estul Siriei, continuă să protejeze câmpurile petroliere din această regiune pentru a nu ajunge pe mâinile grupării teroriste Daesh (mai cunoscută ca Statul Islamic), dar nici în posesia guvernului autoritar sirian sau a forţelor ruse care îi acordă suport militar lui Bashar Al-Assad. Soldații americani, pentru a-şi îndeplini sarcinile şi misiunile de protejare a câmpurilor petroliere din nord-estul Siriei folosesc vehicule de luptă pentru infanterie M2 Bradley.

Publicaţia Defence-Blog precizează că din luna septembrie de când Statele Unite au dispus trimiterea de vehicule de luptă pentru infanterie M2 Bradley în Siria, pentru a veni în sprijinul militarilor americani, acţiunile provocatoare ale militarilor ruşi s-au diminuat în zona de responsabilitate a Comandamentului Central al Armatei Americane din Orientul Mijlociu (CENTCOM).

Soldații americani se află în Siria ca parte a operațiunii Combined Joint Task Force – Operation Inherent Resolve (CJTF–OIR). Această operaţiune militară presupune învingerea grupării teroriste Daesh în zonele desemnate din Irak şi Siria şi de a crea condiţiile pentru operaţii ulterioare de stabilitate regională pentru Forţele Democrate Siriene şi pentru Coaliţia Arabă Siriană.

Înainte de incidentul din august, vehiculele de luptă Bradley au fost retrase din această zonă anul trecut, ca urmare a deciziei preşedintelui american Donald Trump care a încercat la începutul anului 2019 să retragă toate trupele americane din Siria, după care a consimţit să lase câteva sute de soldaţi pentru a păzi instalaţiile petroliere.

După ce interesul militarilor ruşi de a se face cât mai remarcaţi în Siria, a dus, în repetate rânduri, la apariţia de incidene între convoaiele lor militare şi cele ale US Army, Statele Unite au considerat ca vehiculele de luptă Bradley trebuie readuse în sprijinul militarilor americani.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel