Știrile zilei: Biden ar putea readuce SUA în Tratatul Cer Deschis;Rusia: Niciun soldat turc nu va fi dislocat în Nagorno-Karabah;FSB a oprit un atac terorist al Grupării Stat Islamic

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de miercuri, 25 noiembrie.

1. Biden ar putea reveni asupra deciziei de a retrage SUA din Tratatul Cer Deschis

Noua administrație care va prelua puterea la Casa Albă, începând cu data de 20 ianuarie, ar putea reveni și asupra deciziei președintelui Donald Trump de a retrage Statele Unite ale Americii Tratatul Cer Deschis (Open Skies).

 

2. Rusia dă asigurări că niciun soldat turc nu va fi dislocat în Nagorno-Karabah, în timp ce Erdogan sfidează 'neliniștea' Occidentului

Desfășurarea situației în Nagorno-Karabah, după acordul de pace semnat de Armenia și Azerbaidjan, pare mai degrabă un joc în doi: Între Federația Rusă și Turcia. În acest sens, transmite Reuters, Franța și-a manifestat îngrijorarea Moscova și Ankara că vor ajunge la un acord pentru a exclude puterile occidentale de la viitoarele negocieri de pace asupra Nagorno-Karabah.

 

3. Turcia îşi rezervă dreptul de a desfăşura exerciţii militare în zone largi din Marea Egee

Turcia a reafirmat marţi că îşi rezervă dreptul de a desfăşura exerciţii militare în zone largi din Marea Egee, acuzând Atena că încalcă statutul demilitarizat al anumitor insule greceşti.

 

4. Turcia vrea să modernizeze transportoarele blindate ACV-15 (Video)

Industria turcă de apărare a lansat un program de modernizare a vehiculelor blindate de luptă ACV-15 AFV ale Forțelor Armate Turce. Programul de modernizare a vehiculelor ACV-15 a fost atribuit Aselsan şi companiei turce de vehicule blindate FNSS.

 

5. Marea Britanie: Contract de 860 milioane de lire sterline pentru vehicule blindate Boxer

Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) a anunțat marți că i-a fost acordat un contract de 860 milioane de lire sterline (1,1 miliarde de dolari) pentru programul de vehicule de infanterie mecanizată al Ministerului Britanic (MIV).

 

6. FSB a oprit un atac terorist al Grupării Stat Islamic, la Moscova (Video)

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a reținut mai mulți militanți ai grupului terorist Stat Islamic, care planifica atacuri teroriste în regiunea Moscovei. Suspecții au fost reținuți în clădiri rezidențiale în timpul unei operațiuni desfășurate împreună cu forțele de securitate. Unul dintre ei a recunoscut că transportă o bombă.

 

7. Rusia introduce în serviciu a doua navă purtătoare de rachete de croazieră Kalibr într-o săptămână, de data aceasta în Marea Neagră

După ce pe 21 noiembrie Rusia a introdus în dotarea Flotei ruse din Marea Baltică (FRMB) noua navă mică purtătoare de rachete Kalibr, “Odintsovo” (Proiect 22800), astăzi Departamentul pentru informare și comunicare din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat că, pe 27 noiembrie, la Novorossiysk, se va desfășura ceremonia de introducere în dotarea Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a navei de patrulare “Pavel Derzhavin”. Între alții, la festivitate va fi prezent comandantul FRMN, viceamiral Igor Osipov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel