Marea Britanie: Contract de 860 milioane de lire sterline pentru vehicule blindate Boxer

S.I. Catalin |
Data publicării:

Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) a anunțat marți că i-a fost acordat un contract de 860 milioane de lire sterline (1,1 miliarde de dolari) pentru programul de vehicule de infanterie mecanizată al Ministerului Britanic (MIV).

Ca parte a unei tranzacții interne, Rheinmetall Landsysteme a acordat Rheinmetall BAE Systems Land (RBSL) un subcontract pentru fabricarea a mai mult de 260 de vehicule Boxer pentru programul de vehicule pentru infanterie (MIV) din Marea Britanie. 

Subcontractul, în valoare de aproximativ 860 milioane GBP (960 milioane EUR), marchează o etapă semnificativă pentru programul (MIV).  Valoarea totală a contractului pentru programul MIV se ridica la aproximativ 2,3 miliarde GBP (3,8 miliarde de dolari) şi a fost acordat în noiembrie 2019 consorțiului ARTEC – format din companiile germane Rheinmetall și Krauss-Maffei Wegmann (KMW).

Pe 4 noiembrie, Organisation for Joint Armament Cooperation (OCCAR) și consorțiului Artec (format din Krauss-Maffei Wegmann GmbH & Co. KG, Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH și Rheinmetall MAN Military Vehicles Nederland B.V) au semnat un contract în valoare de 3,6 miliarde de dolari, în numele Regatului Unit, pentru peşte 500 de Vehicule de Infanterie Mecanizate (MIV) Boxer 8 × 8.

Boxer este un vehicul blindat cu roți de ultimă generație, cu caracteristici remarcabile de mobilitate și protecție. Designul său permite orice configurație, iar până în prezent, peste 800 de vehicule în diverse configurații au fost furnizate sau comandate de către trei state membre NATO - Germania, Olanda și Lituania - precum și Australia.

Vehiculele vor fi echipate cu o stație de arme telecomandata, cu o mitralieră grea L1A2 de 12,7 mm sau mitralieră de 7,62 mm L7A2 și vor fi echipate cu sisteme de protecție împotriva rachetelor ghidate. Interioarele vehiculelor Boxer 8 × 8 pentru  Marea Britanie vor putea fi schimbate cu diferite kituri și ansambluri, în funcție de tipul de misiune pentru care acestea vor fi folosite, conform OCCAR.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel