Știrile zilei: Un F-16 al Taiwanului a dispărut de pe radar; Ungaria cumpără avioane 'cisternă' KC-390; Norvegia va cumpăra tancuri K2 Black Panther sau Leopard 2A7?

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de miercuri, 18 noiembrie.

1. Un F-16 al Taiwanului a dispărut de pe radar la două minute de la decolare

Un avion de vânătoare F-16 aflat sub comanda Taiwanului a dispărut de pe radar. Autoritățile precizează că, cel mai probabil, aeronava s-a prăbușit în mare.

 

2. Vecinii maghiari cumpără avioane 'cisternă' KC-390 pentru Gripen. Ungaria devine al doilea client extern al Embraer

Contractul dintre Ungaria și brazilienii de la Embraer, anunțat de gigantul brazilian, prevede două aeronave KC-390. Suma contractului nu a fost divulgată, dar se precizează că aeronavele vor fi livrate în perioada 2023-2024.

 

3.  Norvegia va cumpăra tancuri K2 Black Panther sau Leopard 2A7?

Ministerul norvegian al Apărării intenționează să prezinte Parlamentului un proiect de achiziție pentru noi tancuri. Proiectul ministerului norvegian al Apărării ar urma să fie aprobat în anul 2021. 

 

4. Prima femeie care ar putea conduce Pentagonul: Putem descuraja China dacă am avea capacitatea de a le scufunda flota în 72 de ore

Michele Flournoy este fost număr trei al Pentagonului şi favorită să conducă Departamentul Apărării în noua administraţie de la Casa Albă care va fi condusă de președintele ales Joe Biden, începând cu data de 21 ianuarie 2021.

 

5. Distrugătorul USS John Finn, a testat, în premieră, interceptarea unei rachete balistice de pe mare (Video)

US Navy a doborât o rachetă balistică intercontinentală peste Oceanul Pacific cu o rachetă SM-3 Block IIA în cadrul unui test care a demonstrat o potențială schemă de apărare a Hawaii, a anunțat Missile Defense Agency (MDA).

 

6.  Experții atrag atenția: Programul nuclear și gazele din Marea Neagră ar trebui să fie prioritățile României

Exploatarea gazelor din Marea Neagră, creşterea eficienţei energetice şi continuarea programului nuclear al ţării sunt printre priorităţile care ar trebui să se regăsească în programele de guvernare ale partidelor politice pentru următorii ani, sunt de părere mai mulţi experţi în sectorul energetic, care au participat, miercuri, la dezbaterea "Energia în alegeri".

 

7.  Bombardierele americane B-1B Lancer au intrat în zona de identificare a Chinei

Două bombardiere tactice americane cu rază lungă de acţiune B-1B Lancer au intrat, marţi, în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) chineze, o manifestare aparentă de forţă făcută chiar în momentul în care marina chineză efectua o serie amplă de exerciţii militare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel