Bombardierele americane B-1B Lancer au intrat în zona de identificare a Chinei

S.I. Catalin |
Data publicării:
Bombardiere B-1B americane
Bombardiere B-1B americane

Două bombardiere tactice americane cu rază lungă de acţiune B-1B Lancer au intrat, marţi, în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) chineze, o manifestare aparentă de forţă făcută chiar în momentul în care marina chineză efectua o serie amplă de exerciţii militare.

Trackerul de aviaţie Aircraft Spots a raportat că două bombardiere ale Forţelor Aeriene SUA B-1B Lancer au părăsit baza Andersen din Guam marţi dimineaţă şi au intrat în zona chineză din Marea Chinei de Est, după ce au realimentat în zbor în timpul misiunii.

Din moment ce bombardiere tactice B1-B - care pot transporta cea mai mare sarcină utilă dintre toate bombardierele americane - nu sunt avioane de spionaj sau de luptă, publicaţia chineză South China Morning Post a sugerat că SUA au trimis un avertisment direct Chinei, potrivit Epoch Times.

Conform normelor internaţionale, aeronavele care zboară peste astfel de zone ar trebui să notifice autorităţile competente înainte de a face acest lucru. Cu toate acestea, SUA şi Japonia nu recunosc revendicările Chinei asupra zonei.

Misiunea bombardierelor a coincis, de asemenea, cu desfăşurarea de ample exerciţii navale chineze în Marea Chinei de Sud, Marea Chinei de Est şi Marea Bohai. Analiştii militari citaţi de SCMP au declarat că exerciţiile erau un semnal din partea conducerii regimului comunist de la Beijing că Armata Populară de Eliberare este capabilă să conducă simultan operaţiuni comune, în diferite teatre militare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel