Vecinii maghiari cumpără avioane 'cisternă' KC-390 pentru Gripen. Ungaria devine al doilea client extern al Embraer

Darius Muresan |
Data publicării:
KC-390, Ungaria. Sursă foto: Embraer Facebook
KC-390, Ungaria. Sursă foto: Embraer Facebook

Vecinii maghiari vor achiziționa două aeronave de realimentare aeriană KC-390. 

Contractul dintre Ungaria și brazilienii de la Embraer, anunțat de gigantul brazilian, prevede două aeronave KC-390. Suma contractului nu a fost divulgată, dar se precizează că aeronavele vor fi livrate în perioada 2023-2024.

Contractul prevede atât sprijin logistic, cât și pregătirea piloților și personalului care va opera aeronavele.

Sursa citată precizează că pe lângă misiuni de realimentare în aer, aeronavele KC-390 vor putea fi folosite în misiuni umanitare precum cătare și salvare ori evacuare medicală, avioanele fiind dotate cu echipamente de terapie intensivă. Totodată, acestea ar putea fi folosite și în misiuni cargo sau de transport trupe. 

 

Avioanele KC-390 vor realimenta avioanele Gripen maghiare. Ungaria devine al doilea client extern pentru avioanele 'cisternă' 

 

În ceea ce privește realimentarea, brazilienii amintesc că aeronavele 'cisternă' KC-390 sunt compatibile cu avioanele de vânătoare Gripen ale Ungariei.

Încă nu știm cât va achita Budapesta pentru cele două avioane, dar știm că Ungaria este al doilea client extern pentru gigantul brazilian pentru KC-390 Millennium după Portugalia. Portughezii au semnat un contract în 2019 pentru cinci astfel de aeronave, contractul ridicându-se la 827 de milioane de euro.

Aeronavele au fost achiziționate și de Forțele Aeriene Braziliene. Brazilia a semnat cu Embraer un contract pentru 28 de avioane. Trei au fost deja primite, în timp ce al patrulea va fi livrat la finalul acestui an.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel