Un F-16 al Taiwanului a dispărut de pe radar la două minute de la decolare

Un avion de vânătoare F-16 aflat sub comanda Taiwanului a dispărut de pe radar. Autoritățile precizează că, cel mai probabil, aeronava s-a prăbușit în mare.

Vorbim despre un avion F-16 care s-a prăbușit la doar două minute de la decolare. Potrivit publicației SCMP, incidentul a avut loc marți seara și a fost confirmat de Forțele Aeriene Taiwaneze.

Aeronava a decolat de la Baza Aeriană Hualien de pe coasta de est a insulei, la ora locală 18:05. În momentul dispariției de pe radar avionul se afla deasupra mării la o altitudine de 16.000 de metri.

A fost demarată imediat o misiune de salvare. Până în prezent nu există date cu privire la identificarea aeronavei după prăbușire și soarta pilotului. Din păcate, șansele ca acesta să fi supraviețuit accidentului sunt extrem de mici.

 

A doua prăbușire a unui avion militar în Taiwan, în mai puțin de o lună

 

Pentru Taiwan e o nouă lovitură în contextul în care pe 29 octombrie Taipeiul a pierdut o aeronavă F-5 care s-a prăbușit, pilotul decedând.

Ironia sorții face ca avionul F-16 să se fi prăbușit la doar câteva ore după ce președintele Taiwanului a participat o ceremonie de comemorare a pilotului aeronavei F-5 decedat luna trecută.

După prăbușirea aeronavei F-16, Taiwanul mai deține 142 de astfel de avioane de vânătoare. 

Totodată, în luna august, Taiwanul a anunțat pe insulă un centru de mentenanţă susţinut de SUA pentru flota de avioane de luptă F-16 modernizate. Decizia a fost luată pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre Taipei şi Beijing.

CITEȘTE ȘI: SUA au aprobat vânzarea către Taiwan a 135 de rachete defensive de coastă Slam-ER, care au o rază de acţiune suficientă pentru a atinge China

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel