Distrugătorul USS John Finn, a testat, în premieră, interceptarea unei rachete balistice de pe mare (Video)

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

US Navy a doborât o rachetă balistică intercontinentală peste Oceanul Pacific cu o rachetă SM-3 Block IIA în cadrul unui test care a demonstrat o potențială schemă de apărare a Hawaii, a anunțat Missile Defense Agency(MDA).

Testul vine în contextul în care Coreea de Nord a anunțat în noiembrie că a dezvoltat o nouă rachetă balistică intercontinetală despre care specialiștii spun că ar putea lovi coasta de est a SUA. Este pentru prima dată când Statele Unite au doborât o rachetă ICBM cu altceva decât un interceptor la sol, a spus un oficial MDA, transmite DefenseNews.

Ţinta sa a fost o rachetă balistică intercontinentală (ICBM) lansată de pe atolul Kwajalein. În acest context, distrugătorul din clasa Arleigh Burke, USS John Finn, echipat cu sistemul Aegis Baseline 9, a fost cel care a interceptat racheta balistică. Nava a lansat o rachetă SM-3IIA care a distrus ținta, se mai arată în comunicat.

Într-o declarație, șeful MDA a spus că este o mare realizare pentru agenție ce demonstrează cum ar putea funcționa un potențial sistem de apărare a insulei Hawaii împreună cu interceptorii tereștri aflați în Baza din Alaska.

Citește și: US Navy a numit un nou comandant al sistemului AEGIS de la Deveselu

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel