Știrile zilei: Rusia desfășoară forțe de menținere a păcii în Nagorno-Karabah; SUA aprobă vânzarea de avioane F-35 către EAU; Focar de Covid-19 la bordul Fregatei Regina Maria

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de marți, 10 noiembrie.

1. Rusia desfășoară forțe de menținere a păcii în Nagorno-Karabah

Azerbaidjanul şi Armenia au semnat sub egida Rusiei un acord pentru a pune capăt ostilităţilor în conflictul din Nagorno-Karabah care marchează victoriile militare azere după şase săptămâni de confruntări.

 

2. SUA aprobă vânzarea de echipamente militare avansate către EAU, inclusiv F-35

SUA au aprobat vânzarea către Emiratele Arabe Unite a unui pachet de echipamente militare avansate, ce include 50 de avioane de luptă F-35, în cadrul unui contract de 23,37 miliarde de dolari.

 

3. Focar de Covid-19 la bordul Fregatei Regina Maria

Fregata „Regina Maria” își încheie misiunea NATO din Marea Mediterană, mai devreme decât era planificat, pe fondul apariției la bord a unui număr semnificativ de militari infectați cu virusul SARS CoV-2.

 

4.Primul consulat străin deschis în Crimeea. Ucraina reacționează categoric

Potrivit RIA Novosti, pe 10 noiembrie și-a început activitatea prima misiune diplomatică a unui stat străin în Crimeea. Instituția în cauză este consulatul onorific al Republicii Nicaragua, în cadrul căruia cetățeanul rus Oleg Belaventsev, fost reprezentant plenipotențiar al președintelui Federației Ruse din Crimeea, a fost numit consul onorific.

 

5. Grecia vrea să achiziționeze din SUA patru fregate MMSC

Ca parte a cooperării defensive și strategice mai largi cu SUA, Marina elenă a propus promovarea unui acord pentru achiziționarea fregatelor americane multi misiune pentru luptă la suprafață (MMSC) pentru a-și reînnoi flota.

 

6. UE: Exporturile de tehnologii de uz civil şi militar, spuse unui control mai riguros

Parlamentul European şi Consiliul Uniunii Europene au ajuns luni la un acord pentru consolidarea controlului asupra exporturilor de tehnologii susceptibile de a avea o utilizare atât civilă, cât şi militară, în special instrumente de supraveghere cibernetică, informează AFP.

 

7. Elicopterul Mi-24 al Forțelor Aeriene Ruse, doborât în Armenia cu un MANPADS rusesc? (Foto/Video)

În cursul zilei de ieri poate cea mai importantă informaţie apărută în publicaţiile militare de specialitate, şi nu numai, a fost despre doborârea unui elicopter Mi-24 al Forțelor Aeriene Ruse, la granița dintre Armenia și Azerbaidjan, de către militarii azeri care se luptă cu cei armeni în regiunea Nagorno-Karabakh.

 

8. Filipine a primit primele elicoptere Black Hawk S-70i fabricate în Polonia (Video)

Primul lot de șase elicoptere Black Hawk S-70i, fabricate în Polonia, au fost livrate către forțele armate din Filipine. Un avion ucrainean de transport Antonov An-124, închiriat, a livrat cinci elicoptere la baza aeriană Clark, situată la nord de capitala Manila.

 

9. Bulgaria aprobă achiziția a două noi nave de patrulare de la compania germană Lürssen

Guvernul Bulgariei a dat, săptămâna trecută, undă verde ministerului Apărării pentru a parafa un contract cu compania germană Fr.Lurssen Werft GmbH & Co.KG, pentru construcția a două nave de patrulare OPV (Offshore Patrol Vessel). Valoarea contractului se ridică la aproximativ 1 miliard de leva (605 de milioane de dolari).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel