SUA aprobă vânzarea de echipamente militare avansate către EAU, inclusiv F-35

Eduard Pascu / 10 noi 2020 / 20:29

SUA au aprobat vânzarea către Emiratele Arabe Unite a unui pachet de echipamente militare avansate, ce include 50 de avioane de luptă 'invizibile' F-35, în cadrul unui contract de 23,37 miliarde de dolari, a anunţat secretarul de stat Mike Pompeo, informează Reuters şi AFP.

'Astăzi am ordonat Departamentului de Stat să notifice oficial Congresul despre intenţia noastră de a autoriza vânzarea mai multor echipamente avansate în valoare de 23,37 miliarde de dolari', a indicat Pompeo într-un comunicat.

Pachetul include 50 de avioane F-35 Lighting II, până la 18 sisteme de drone MQ-9B şi rachete aer-aer şi aer-sol. 'Acesta este ca recunoaştere a adâncirii relaţiilor noastre şi a nevoii EAU de capabilităţii de apărare avansate pentru a descuraja şi a se apăra de ameninţările în creştere din partea Iranului', a explicat Pompeo, transmite Agerpres.

Notificarea transmisă Congresului intervine în urma acordului din septembrie, mediat de SUA, prin care EAU a convenit să-şi normalizeze relaţiile cu Israel, devenind primul din cele trei state arabe care au luat o astfel de decizie în ultimele luni.

Citește și: Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy