SUA aprobă vânzarea de echipamente militare avansate către EAU, inclusiv F-35

Eduard Pascu |
Data publicării:

SUA au aprobat vânzarea către Emiratele Arabe Unite a unui pachet de echipamente militare avansate, ce include 50 de avioane de luptă 'invizibile' F-35, în cadrul unui contract de 23,37 miliarde de dolari, a anunţat secretarul de stat Mike Pompeo, informează Reuters şi AFP.

'Astăzi am ordonat Departamentului de Stat să notifice oficial Congresul despre intenţia noastră de a autoriza vânzarea mai multor echipamente avansate în valoare de 23,37 miliarde de dolari', a indicat Pompeo într-un comunicat.

Pachetul include 50 de avioane F-35 Lighting II, până la 18 sisteme de drone MQ-9B şi rachete aer-aer şi aer-sol. 'Acesta este ca recunoaştere a adâncirii relaţiilor noastre şi a nevoii EAU de capabilităţii de apărare avansate pentru a descuraja şi a se apăra de ameninţările în creştere din partea Iranului', a explicat Pompeo, transmite Agerpres.

Notificarea transmisă Congresului intervine în urma acordului din septembrie, mediat de SUA, prin care EAU a convenit să-şi normalizeze relaţiile cu Israel, devenind primul din cele trei state arabe care au luat o astfel de decizie în ultimele luni.

Citește și: Statele Unite, dispuse să vândă 50 de avioane F-35 către Emiratele Arabe Unite

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel