Primul consulat străin deschis în Crimeea. Ucraina reacționează categoric

Cătălin Costea |
Data publicării:

Potrivit RIA Novosti, pe 10 noiembrie și-a început activitatea prima misiune diplomatică a unui stat străin în Crimeea. 

Instituția în cauză este consulatul onorific al Republicii Nicaragua, în cadrul căruia cetățeanul rus Oleg Belaventsev, fost reprezentant plenipotențiar al președintelui Federației Ruse din Crimeea, a fost numit consul onorific.

La ceremonia de deschidere a participat și ambasadorul Republicii Nicaragua la Moscova, Alba Azucena Torres, care a sosit la Simferopol special pentru această festivitate.

Șeful biroului de reprezentare a președintele rus în Crimeea, Alexander Molokhov, a declarat că evenimentul poate fi descris ca primul semn de încetare a blocadei externe aplicate Crimeei.

De cealaltă parte, Ucraina a reacționat prompt și categoric la implicarea Republicii Nicaragua: „Ministerul afacerilor externe al Ucrainei își exprimă protestul puternic în legătură cu vizita ilegală și necoordonată a ambasadorului Republicii Nicaragua în Federația Rusă, doamna Alba Azucena Torres, în Republica Autonomă Crimeea (Ucraina) pentru predarea unui brevet consular așa-numitului consul onorific al Nicaragua cu reședința în Simferopol, Oleg Belaventsev", se precizează în comunicatul emis de ministerul ucrainean de externe.

Potrivit diplomaților ucraineni, măsura reprezintă o încălcare gravă a legislației ucrainene și a dreptului internațional, în special a Rezoluției 68/262 a Adunării Generale a ONU „Integritatea teritorială a Ucrainei”.

Partea ucraineană a anunțat că a început procesul de aplicare a sancțiunilor împotriva Republicii Nicaragua, în conformitate cu legislația ucraineană și că va continua să ia toate măsurile necesare prevăzute de legile Ucrainei și de dreptul internațional pentru a-și proteja suveranitatea și integritatea teritorială.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel