Grecia vrea să achiziționeze din SUA patru fregate MMSC

Eduard Pascu |
Data publicării:

Ca parte a cooperării defensive și strategice mai largi cu SUA, Marina elenă a propus promovarea unui acord pentru achiziționarea fregatelor americane multi misiune pentru luptă la suprafață (MMSC) pentru a-și reînnoi flota.

Conform informațiilor furnizate de presa elenă, citate de defense-aerospace, propunerea este în conformitate cu obiectivele strategice declarate de guvern, lucru care este văzut în mod pozitiv și de americani, care doresc să își extindă în Grecia amprenta industrialo-militară.

Acordul interguvernamental are ca propunere centrală o soluție pachet care include furnizarea a patru fregate MMSC (Multi-Mission Surface Combatant), modernizarea a patru fregate de tip MEKO, nave de sprijin cu participarea șantierelor navale grecești la dezvoltarea noii fregate americane FFG (X).

Planul prevede în esență crearea unei forțe navale până în 2030, care, dacă este combinată cu furnizarea de elicoptere antisubmarin MH-60R, va avea o componență principal americană.

Citește și: Grecia cumpără elicoptere MH-60R Lockheed Martin

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel