Filipine a primit primele elicoptere Black Hawk S-70i fabricate în Polonia (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:
S-70i Black Hawk, sursă foto: PZL Mielec
S-70i Black Hawk, sursă foto: PZL Mielec

Primul lot de șase elicoptere Black Hawk S-70i, fabricate în Polonia, au fost livrate către forțele armate din Filipine.

Un avion ucrainean de transport Antonov An-124, închiriat, a livrat cinci elicoptere la baza aeriană Clark, situată la nord de capitala Manila, potrivit agenției guvernamentale de știri, transmite Defense News.

Acesta a adăugat că avionul Antonov a plecat de pe aeroportul Rzeszow-Jasionka din Polonia pe 7 noiembrie și sosit la Baza Clark pe 9 noiembrie.

Un al șaselea elicopter Black Hawk este transportat pe mare și va ajunge în Filipine la începutul lunii decembrie, potrivit Departamentului Apărării Naționale al țării. Departamentul a adăugat că elicopterul este expediat pe mare, deoarece avionul Antonov putea transporta doar cinci elicoptere în cală.

Celelalte zece elicoptere vor fi livrate în 2021.

 

Ctește și: Centru Black Hawk, în România. Producătorul polonez PZL Mielec va colabora cu Romaero pentru dezvoltarea industriei aerospațiale românești

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel