Știrile zilei: Patriot, livrare accelerată pentru România; Ciucă: Armata a dovedit că poate îndeplini misiuni complexe; Ungurii au testat tancurile Leopard 2A4HU

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem Patriot al Forțelor Armata ale României. Foto: MApN
Sistem Patriot al Forțelor Armata ale României. Foto: MApN

DefenseRomania vă prezintă un scurt istoric al celor mai importante știri de luni 24 noiembrie 2020.

1. Livrare accelerată pentru România. Proces de producție mai rapid cu un an pentru Patriot

Pentru prima dată, o echipă de ingineri și manageri de proiect de la Raytheon Technologies a livrat un sistem de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot în numai doi ani, cu un an mai puțin decât durata obișnuită de producție.

 

2. Ciucă: Armata Română a dovedit din nou că poate îndeplini misiuni complexe în teatrele de operaţii extrem de dificile

Ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ionel Ciucă, a afirmat marţi, la ceremonia de pe Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu, pentru repatrierea Detaşamentului de elicoptere Carpathian Pumas, la încheierea misiuni sub egida ONU în Mali, că Armata Română a dovedit din nou că poate îndeplini misiuni complexe în teatrele de operaţii extrem de dificile.

 

3. Forțele Armate Maghiare, primul exercițiu militar cu tancurile Leopard 2A4HU (Foto/Video)

Ministerul ungar al Apărării a precizat într-un comunicat de presă că tancurile Leopard 2A4HU ale Forțelor Armate Maghiare au fost scoase în poligon, pentru prima dată de la momentul livrării, luni, 23 noiembrie. 

 

4. Autoritățile ruse acuză: Un distrugător american a încălcat frontiera maritimă a Rusiei

Departamentul pentru informare și comunicare din cadrul Ministerului rus al Apărării a anunțat, pe 24.11.2020, că nava mare antisubmarin Amiral Vinogradov a Flotei ruse din Oceanul Pacific a oprit înaintarea unui distrugător al Forțelor Navale americane, care a încălcat granița de stat a Rusiei.

 

5. Exercițiu cu trageri de luptă în poligonul Smârdan (Foto)

O companie de infanterie, din cadrul Batalionului 2 Infanterie "Călugăreni", a fost dislocată în Poligonul Smârdan, pentru a executa un exercițiu cu trageri de luptă, de nivel pluton.

 

6. Donald Trump dă undă verde procesului de tranziţie spre o administraţie Biden

La mai bine de două săptămâni de la anunţarea înfrângerii sale în alegerile prezidenţiale din SUA, Donald Trump a dat undă verde luni seară deschiderii procesului de tranziţie spre o administraţie Biden.

 

7. Aviația navală franceză va primi 12 avioane Falcon 2000 LXS pentru supraveghere maritimă

Ministerul francez al Forțelor Armate a acordat companiei Dassault Aviation un contract pentru construirea a șapte avioane Falcon 2000 LXS în configurația de supraveghere maritimă. Franța intenționează să comande un total de 12 astfel de platforme pentru Forțele Navale.

 

8. Grecia anunță că Armata elenă e pregătită să răspundă provocărilor Turciei și pune presiune pe UE pentru a impune sancțiuni

Grecia, prin vocea ministrului Apărării de la Atena, a transmis că Armata elenă e pregătită să facă față provocărilor Turciei și a pus presiune pe Uniunea Europeană pentru a impune sancțiuni Ankarei, ca urmare a crizei din Mediterana de Est, în cadrul summit-ului care va avea loc în decembrie.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel