Statele Unite vor menține aceeași poziție față de Ucraina până când aceasta va învinge: Este cea mai corectă viziune asupra căii pe care trebuie să o urmăm

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Summitul privind pacea în Ucraina desfăşurat în Elveţia. Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski.
Summitul privind pacea în Ucraina desfăşurat în Elveţia. Sursa foto: Facebook/ Volodimir Zelenski.

La Summitul pentru pace dedicat Ucrainei, organizat in Elveția au participat reprezentanți din 100 de țări și instituții din toate colțurile lumii. Acest lucru a arătat că există un sprijin larg și profund pentru o pace justă în Ucraina, a declarat consilierul pentru securitate națională al Casei Albe, Jake Sullivan, la sesiunea plenară de închidere a summitului. El a calificat evenimentul drept un succes răsunător.

,,Acest summit a definit caracterul de bază, fundamentul de bază a ceea ce înseamnă o pace dreaptă. Iar acestea sunt principiile Cartei Națiunilor Unite, principiile dreptului internațional, conceptele de suveranitate și integritate teritorială, precum și premisa de bază că nicio națiune nu ar trebui să fie autorizată să cucerească o altă națiune prin forță. Punct", a declarat Jake Sullivan.

Iar acest lucru a creat o platformă "pe care Ucraina poate sta în continuare pentru a negocia de pe o poziție de încredere pentru a-și asigura suveranitatea și integritatea teritorială și pentru a garanta pacea justă pe care poporul ucrainean o merită", a adăugat consilierul de la Casa Albă.

,,Grupurile de lucru de astăzi au dat un imbold pentru măsurile concrete pe care trebuie să le luăm cu toții împreună în ceea ce privește securitatea alimentară, securitatea nucleară și, bineînțeles, repatrierea copiilor răpiți, iar actul îngrozitor de răpire a acestor copii, de luare a lor de la casele și familiile lor, trebuie corectat și acești copii trebuie înapoiați", a declarat oficialul.

 

Rusia nu propune o bază rezonabilă pentru stabilirea păcii

 

Referindu-se la cererile lui Putin privind pacea în Ucraina, pe care acesta le-a exprimat cu o zi înainte, Jake Sullivan a declarat că nicio țară responsabilă nu ar spune că aceasta este o bază rezonabilă pentru pace.

,,El (Putin - n.r.) a spus că Ucraina nu numai că trebuie să renunțe la teritoriul pe care Rusia îl ocupă în prezent, dar Ucraina trebuie să părăsească teritoriul suveran suplimentar al Ucrainei înainte ca Rusia să înceapă negocierile. Iar Ucraina trebuie să se dezarmeze, altfel va fi vulnerabilă la viitoarele agresiuni rusești. Nicio națiune responsabilă nu poate spune că aceasta este o bază rezonabilă pentru stabilirea păcii. Este împotriva Cartei ONU, a principiilor morale de bază, a bunului simț", a declarat Sullivan.

În schimb, a spus el, viziunea păcii pe care multe țări diferite au susținut-o la summit se bazează pe principiile la care aderă, care îi fac pe toți să fie în siguranță.

,,Aceasta este cea mai corectă viziune asupra căii pe care trebuie să o urmăm. Așadar, din perspectiva noastră, acest summit este o etapă importantă pe drumul către o pace justă, iar Statele Unite vor merge cu mândrie pe acest drum alături de Ucraina până când Ucraina va învinge și pacea va prevala", a declarat Sullivan.

Ucraina colaborează cu comunitatea internațională pentru a crește asistența internațională, a declarat președintele Ucrainei, Volodimir Zelensko în timpul unei conferințe de presă la summitul din Elveția.

Întrebat de la Vocea Americii dacă, așa cum a afirmat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, asistența acordată Ucrainei este insuficientă și prea târzie, președintele Zelenski a răspuns: "Există ajutor. Există pachete serioase. Este suficient pentru a învinge? Nu, nu este. Este târziu? Da. Vor fi aceste pachete consolidate? Lucrăm la asta. Lucrăm în fiecare zi".

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel