Statele Unite vor ajuta Ucraina sa reparare sistemele de apărare antiaeriană HAWK prin intermediul programului Foreign Military Sales

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Departamentul de Stat a aprobat un proiect urgent care prevede vânzarea de echipamente militare în valoare de 138 de milioane de dolari pentru Ucraina, permițând reparații esențiale și achiziționarea de piese de schimb necesare pentru sistemele de rachete Hawk. SUA au precizat că aceasta finanţare pentru mentenanţa sistemului de rachete HAWK va fi asigurată prin intermediul programului Foreign Military Sales (FMS).

,,Ucraina are o nevoie urgentă sa-si sporească capacitățile de apărare împotriva atacurilor cu rachete rusești și a mijloacelor aeriene ale forțelor rusești. Întreţinerea și susținerea sistemului de rachete HAWK va spori capacitatea Ucrainei în ceea ce privește apărarea cetățenilor săi și protejarea infrastructurii naționale critice", a declarat Departamentul de Stat al SUA într-un comunicat din 9 aprilie în care anunță vânzarea.

În cadrul FMS, guvernul SUA utilizează sistemul de achiziții al Departamentului Apărării pentru a cumpăra bunuri și servicii din domeniul apărării în numele unor țări partenere.

Țările eligibile pot achiziționa bunuri și servicii militare pe cheltuiala proprie sau cu bani oferiți în cadrul programelor de asistență finanțate de guvernul SUA.

HAWK este o rachetă ghidată sol-aer cu rază medie de acțiune, care asigură o protecție antiaeriană împotriva aeronavelor care se află la altitudini mici și medii.

În acest fel, Statele Unite mențin capacitatea operațională a sistemelor de apărare aeriană HAWK care protejează populația ucraineană și infrastructura critică.

Principalii contractori vor fi RTX Corporation și compania PROJECTXYZ, care se vor ocupa de sistemele ucrainene HAWK. Punerea în aplicare a acestei vânzări propuse va necesita deplasarea temporară în Europa a aproximativ 5 reprezentanți ai guvernului SUA și 15 reprezentanți ai companiilor implicate.

Sistemul american de apărare aeriană cu rază medie de acțiune MIM-23 Hawk a fost dezvoltat de Raytheon.

Inițial, sistemul a fost dezvoltat pentru a distruge avioane, iar ulterior a fost modificat pentru a intercepta rachete de croazieră. În cele mai recente versiuni, sistemul de apărare aeriană Hawk este capabil să lovească ținte aflate la o distanță de până la 40 km și la o altitudine de până la 18 km.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel