Statele Unite transferă fonduri ruseşti confiscate către Ucraina: Suma de 5,3 milioane de dolari, din conturile oligarhului rus Konstantin Malofeev, ajunge la ucraineni

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Miliardarul rus Konstantin Malofeev este considerat un apropiat al regimului Putin şi un finanţator al trupelor ruse de ocupaţie din Ucraina.
Miliardarul rus Konstantin Malofeev este considerat un apropiat al regimului Putin şi un finanţator al trupelor ruse de ocupaţie din Ucraina.

Procurorul general al SUA, Merrick Garland, a aprobat transferul către Ucraina a primei părți din fondurile confiscate ale oligarhului rus Konstantin Malofeev. ,,Deși acesta este primul transfer de către Statele Unite al fondurilor rusești confiscate pentru reconstrucția Ucrainei, nu va fi ultimul", a declarat acesta, citat de Reuters.

La începutul lunii februarie 2023, un tribunal american a permis confiscarea a 5,4 milioane de dolari dintr-un cont bancar deținut de omul de afaceri rus Konstantin Malofeev.

Decizia instanței de a confisca activele unui rus a fost prima din Statele Unite de la începutul invaziei la scară largă a trupelor rusești în Ucraina.

Potrivit Departamentului de Justiție al SUA, Malofeev "a încălcat sancțiunile impuse împotriva să continuând să organizeze activitatea presei pro-Kremlin în Europa".

Konstantin Malofeev se află sub incidența sancțiunilor UE, SUA și Canada din 2014, în legătură cu evenimentele din estul Ucrainei și cu anexarea Crimeei de către Rusia.

În aprilie, procurorul general al SUA, Merrick Garland, a declarat că Departamentul de Justiție l-a acuzat pe omul de afaceri de încălcarea sancțiunilor americane și a anunțat, de asemenea, confiscarea fondurilor care ar putea fi legate de afacerile lui Malofeev. Rusul a negat atunci aceste informații: "Din 2014, nu am nimic în Occident".

De la lansarea ''Task Force KleptoCapture'' în martie, Departamentul de Justiție al SUA a primit mandate de pune punere sub sechestru pentru iahturi și avioane aparținând unor persoane pe care le suspectează că finanţează acţiunile militare pe care armata rusă le desfăşoară în Ucraina.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel