Statele Unite nu vor sprijini Ucraina la nivelul din ultimii doi ani: Priorităţile s-au schimbat, Kievul are nevoie de propria bază militar-industrială

S.I. Catalin |
Data publicării:
Imagini cu momentul în care obuzierele M777 sunt trimise în Ucraina. Sursa Foto Twitter: Department of Defense.
Imagini cu momentul în care obuzierele M777 sunt trimise în Ucraina. Sursa Foto Twitter: Department of Defense.

Statele Unite nu vor oferi asistență militară Ucrainei la nivelul din 2022-2023, deoarece urmăresc să ajute Kievul să își construiască propria bază militaro-industrială, a precizat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Matthew Miller, în cadrul unui briefing, relatează Radio Free Europe.

,,Nu am fost niciodată în stare să spun asta: "Vom continua să sprijinim Ucraina... Atât timp cât va fi nevoie. Asta nu înseamnă că vom continua să îi sprijinim la același nivel de finanțare militară pe care l-am avut în 2022 și 2023", a mărturisit oficialul american.

Miller spune că, din moment ce Washingtonul vrea să ajute Kievul să se descurce singur și să își dezvolte propria bază militar-industrială, astfel încât să poată finanța, produce și cumpăra arme în mod independent, nu vede necesitatea continuării asistenței la nivelul anterior.

,,Dar încă nu am ajuns acolo și de aceea este atât de important că Congresul SUA să adopte legea de finanțare suplimentară, pentru că nu am ajuns încă în punctul în care Ucraina să se poată apăra doar pe baza propriei sale forte", a declarat Miller.

Anterior, Casa Albă a anunțat că SUA nu mai dispune de bani pentru un nou ajutor militar pentru Ucraina până la adoptarea unui nou pachet de către Congresul american.

Anterior, președintele SUA, Joe Biden, comentând atacul rusesc pe scară largă asupra Ucrainei din noaptea de 29-30 decembrie, a subliniat că oficialii din Congresul SUA trebuie să aprobe cât mai curând posibil un ajutor suplimentar pentru Ucraina.

La 27 decembrie, SUA au anunțat un pachet de ajutor militar de 250 de milioane de dolari pentru Ucraina, ultimul în 2023.

În octombrie 2023, Biden a cerut Congresului să aprobe o finanțare suplimentară, mai exact peste 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina. Dar aceasta a fost blocată în Senatul SUA din cauza dezacordurilor dintre republicani și democrați privind securitatea frontierei dintre SUA și Mexic.

 

Departamentul de Stat al SUA: Ucraina va ieși din război ca stat independent și puternic

 

Departamentul de Stat al SUA nu crede că actualul curs al războiului din Ucraina favorizează Rusia, a relatat European Pravda, citând declaratiile purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

,,Așadar, vor exista evoluții pe câmpul de luptă înainte și înapoi, în care veți vedea fiecare parte câștigând sau pierzând teritoriu. Dar când te uiți la mizele finale ale acestui război, este destul de clar că Ucraina va ieși din acest război independentă, puternică, cu o economie mai bună și orientată spre vest", a precizat Miller.

În același timp, Miller a reiterat că, încă de la început, Rusia a dorit ca Ucraina nu doar să se orienteze spre est, ci să devină parte a Rusiei. 

,,Cred că oamenii uită adesea miza reală a acestui război și care a fost obiectivul real al lui Vladimir Putin, precum și ceea ce Ucraina a realizat de fapt și ceea ce continuă să realizeze. Amintiți-vă că Putin a lansat acest lucru ca pe un război de cucerire totală în care a vrut să preia controlul asupra Ucrainei", a declarat oficialul american.

Anterior, Casa Albă a anunțat că armata rusă nu a învățat lecțiile războiului de agresiune purtat împotriva Ucrainei în ultimii doi ani.

În plus, administrația prezidențială americană nu crede că președintele rus Vladimir Putin este pregătit să negocieze încetarea războiului de agresiune împotriva Ucrainei, în ciuda informaţiilor în mass-media.

Anterior, The New York Times a susținut că președintele rus Vladimir Putin a trimis semnale prin intermediari cel puțin din septembrie că este gata să accepte o încetare a focului în războiul de agresiune împotriva Ucrainei, ceea ce ar include înghețarea ostilităților pe actuala linie de contact.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel