Statele Unite construiesc în Israel sute de hangare pentru avioane F-35

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite construisc, de urgenţă, mai multe hangare în Israel, probabil, în care vor putea fi găzduite, reparate şi întreţinute avioanele de generaţia a cincea F-35i („Adir") din dotarea Forţelor Aeriene Israeliene (IAF), potrivit WeapoNews.

Proiectul este realizat de Departamentul Apărării al Statelor Unite. Hangarele vor fi construite pe o suprafață totală de 252.000 de metri pătrați, scrie publicaţia israeliană Israel Defense, care este specializată în subiecte militare.

Potrivit jurnaliștilor, lucrarea este realizată de Corpul de Ingineri al Armatei SUA (NAU). Oficialii israelieni nu au comentat până la această oră informaţiile apărute în presă.

În prezent, Israel găzduiește exercițiul aerian internațional Blue Flag. Un număr de 1000 de militari, inclusiv piloți din SUA, Germania, Italia și Grecia, participă la acest exerciţiu. Avioanele de generaţia a cincea F-35i („Adir") din dotarea Forţelor Aeriene Israeliene (IAF) vor fi folosite în timpul exercițiul aerian Blue Flag.

Israelul a început să primească din SUA aceste aparate performante de zbor, care nu pot fi detectate de radare, în decembrie 2016. Iar acest model de avion a fost declarat operațional aproximativ un an mai târziu.

Comandantul forței aeriene israeliene, Amikam Norkin, a declarat recent că Israel este prima țară care a folosit avioane F-35 în condiții reale de luptă când a atacat ținte în țările din Orientului Mijlociu. Conform rapoartelor apărute în presa arabă, avioane militare israeliene au bombardat mai multe obiective iraniene în Irak și Siria în cursul lunii iulie. Forțele Aeriene Israeliene (IAF) au folosit avioane de vânătoare F-35i pentru a lovi două baze irakiene care au fost folosite de forțele și reprezentanții iranieni pentru depozitarea rachetelor balistice

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel