Avioane militare israeliene F-35 au atacat obiective militare iraniene în Irak

S.I. Catalin / 30 iul 2019 / 17:51

Avioane militare israeliene au bombardat mai multe obiective iraniene în Irak și Siria în cursul lunii iulie, conform unui articol publicat marți de ziarul de limba arabă Asharq Al-Awsat, care citează surse diplomatice occidentale.

Forțele Aeriene Israeliene (IAF) au folosit avioane de vânătoare F-35i pentru a lovi două baze irakiene care au fost folosite de forțele și reprezentanții iranieni pentru depozitarea rachetelor balistice, a informat marți cotidianul saudit, Asharq Al-Awsat.

Inițial, sursele din zonă au susținut că atacul a fost efectuat cu o dronă și că s-a soldat cu moartea unui număr neconfirmat de luptători ai Gărzilor Revoluționare Iraniene.

Potrivit canalului de știri saudit Al-Arabiya, baza adăpostea rachete balistice fabricate în Iran, ascunse în camioane frigorifice alimentare.

Oficialii israelieni, inclusiv premierul Benjamin Netanyahu și șeful Marelui Stat Major al IDF (Armata de Apărare a Israelului), Aviv Kochavi, au avertizat recent Irakul să nu mai permită membrilor Gărzilor Revoluționare Iraniene și milițiilor șiite aliate acestora să opereze în zonă.

Publicația Asharq Al-Awsat a atribuit tot israelienilor un atac de săptămâna trecută din provincia Daraa, de partea siriană a Înălțimilor Golan, pe fondul încercărilor IDF de a opri infiltrarea iranienilor în zonă

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy