Statele Unite au reluat asistenţa militară de 250 de milioane de dolari acordată Ucrainei

S.I. Catalin |
Data publicării:

Pentagonul a anunţat joi că a reluat asistenţa militară de 250 de milioane de dolari acordată Ucrainei, subiect aflat în centrul unui scandal care a dus la o procedură de destituire a preşedintelui Donald Trump, relatează AFP.

Aceste fonduri sunt destinate formării, echipamentului şi consilierii forţelor ucrainene pentru a permite acestei foste republici sovietice ''să se protejeze mai bine împotriva agresiunii ruseşti'', a precizat Pentagonul într-un comunicat.

"Această cooperare în domeniul securităţii este posibilă prin progresele continue ale Ucrainei privind adoptarea reformelor instituţionale în materie de apărare şi reforme anticorupţie'', a adăugat Pentagonul.

Uniunea Europeană şi NATO susţin Ucraina de la anexarea de către Rusia a Peninsulei Crimeea şi de la începutul conflictului în estul ţării cu separatiştii pro-ruşi, în 2014, dar cer Kievului mai multe eforturi pentru a avansa reformele politice şi economice necesare, potrivit Agerpres.

Donald Trump a fost acuzat de abuz de putere după suspendarea, anul trecut, a unui ajutor militar de aproape 400 de milioane de dolari în încercarea de a forţa Ucraina să-l ''compromită'' pe posibilul său adversar la prezidenţiale Joe Biden. Trump a fost achitat în februarie după un proces de demitere istoric.

Ajutorul îngheţat a fost deblocat, dar a fost redus la 250 de milioane de dolari, notează AFP

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel