Armata SUA a prezentat noi imagini cu noul sistem LRHW, dotat cu rachete hipersonice

S.I. Catalin / 23 Martie 2021 / 18:32

Armata SUA a lansat public imagini cu primul element al viitorului său sistem de arme hipersonice. În fotografiile publicate de Pentagon sunt prezentate discret primele două prototipuri ale unor celule de lansare, parte a primei bateri a sistemului LRHW (Long-Range Hypersonic Weapon).

Imaginile au fost făcute publice ca urmare a unui comunicat de presă al Armatei SUA în care se menţiona că Pentagonul a început să livreze către militarii americani, în scopul testării, americani primele elemente ale sistemului LRHW.

Dezvoltarea de arme hipersonice se număr printre priorităţile Pentagonului de modernizare a Armatei SUA.

În toamna anului trecut, compania americană de apărare Lockheed Martin a dat publicității prima imagine grafică a ceea ce va fi sistemul LRHW cu rachete hipersonice cu rază lungă.

Pe baza imaginilor grafice publicate anul trecut de Lockheed Martin se poate observa că noul sistem LRHW (Long-Range Hypersonic Weapon) va fi compus din patru lansatoare de rachete, fiecare cu câte două celule de lansare.

Sistemul LRHW va fi transportat de un trailer M870 ce va avea o greutate de 40 de tone.

Până în prezent nu sunt cunoscute detaliile tehnice ale noului sistem hipersonic, nici viteza pe care rachetele o vor atinge, ori raza maximă de acțiune a acestora. Cert e că US Army dorește ca primul prototip al unui sistem hipersonic să fie dezvoltat până în 2023.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy