Statele Unite au lansat patru sateliți militari într-o singură zi (Video)

Eduard Pascu / 03 iul 2021 / 08:37
Sursa foto: Captură video Virgin Orbit
Sursa foto: Captură video Virgin Orbit

Statele Unite ale Americii au lansat pe 30 iunie patru sateliți militari. Aceștia au fost plasați pe orbita joasă a Pământului.

Virgin Orbit a plasat cu succes patru sateliți militari americani pe orbita joasă a Pământului pe 30 iunie ca parte a celei de-a doua lansări de succes a rachetei LauncherOne, a anunțat c4isrnet.

În timp ce majoritatea lansărilor spațiale se fac prin intermediul rachetelor bazate terestru, VOX Space, o filială a Virgin Orbit, este cea care lansează rachetele cu ajutorul avioanelor.

Pentru această ultimă lansare, avionul Boeing 747 al Virgin Orbit, Cosmic Girl, a decolat de la Baza Aero Spațială Mojave din California, zburând peste Oceanul Pacific înainte de a lansa racheta. Aceasta s-a propulsat la aproximativ 500 de kilometri deasupra suprafeței Pământului, unde a plasat cei patru sateliți: unul al Pentagonului, doi sateliți optici pentru SatRevolution și un satelit militar pentru Forța Aeriană Regală Olandeză.

 

Aceasta a fost prima colaborare între Forța Spațială și Virgin Orbit. Forța Spațială a acordat companiei Virgin Orbit o comandă de 35 de milioane de dolari, în aprilie 2020, pentru Space Test Program-S28, o misiune de a plasa 44 de sateliți mici pe orbita joasă a Pământului pe parcursul a trei lansări.

 

 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy