Statele Unite au lansat patru sateliți militari într-o singură zi (Video)

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursa foto: Captură video Virgin Orbit
Sursa foto: Captură video Virgin Orbit

Statele Unite ale Americii au lansat pe 30 iunie patru sateliți militari. Aceștia au fost plasați pe orbita joasă a Pământului.

Virgin Orbit a plasat cu succes patru sateliți militari americani pe orbita joasă a Pământului pe 30 iunie ca parte a celei de-a doua lansări de succes a rachetei LauncherOne, a anunțat c4isrnet.

În timp ce majoritatea lansărilor spațiale se fac prin intermediul rachetelor bazate terestru, VOX Space, o filială a Virgin Orbit, este cea care lansează rachetele cu ajutorul avioanelor.

Pentru această ultimă lansare, avionul Boeing 747 al Virgin Orbit, Cosmic Girl, a decolat de la Baza Aero Spațială Mojave din California, zburând peste Oceanul Pacific înainte de a lansa racheta. Aceasta s-a propulsat la aproximativ 500 de kilometri deasupra suprafeței Pământului, unde a plasat cei patru sateliți: unul al Pentagonului, doi sateliți optici pentru SatRevolution și un satelit militar pentru Forța Aeriană Regală Olandeză.

 

Aceasta a fost prima colaborare între Forța Spațială și Virgin Orbit. Forța Spațială a acordat companiei Virgin Orbit o comandă de 35 de milioane de dolari, în aprilie 2020, pentru Space Test Program-S28, o misiune de a plasa 44 de sateliți mici pe orbita joasă a Pământului pe parcursul a trei lansări.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel