Statele Unite au descoperit un transport ilegal de peste 10 mii de piese de arme automate din China

S.I. Catalin |
Data publicării:

Biroul Vamal și de Protecție a Frontierelor (Customs and Border protection - CBP) al SUA din Louisville a confiscat un transport cu marfă de contrabandă trimis din China, care conţinea peste 10 mii de piese de arme automate.

Potrivit CBP, transportul, care a fost confiscat pe 22 mai, a sosit din Shenzhen, China şi a fost trimis pe adresa unei locuinţe din Melbourne, Florida. Valoarea pieselor este de 129.600 USD.

Declaraţia de însoţire a coletului susţinea în mod fals că ar fi conţinut „100 de eşantioane de oţel” - o tactică obişnuită folosită de contrabandişti pentru a strecura coletele prin vama americană susţinând că sunt produse inofensive sau legale, potrivit Epoch Times.

,,Importul de orice tip de muniţii este reglementat", a declarat Thomas Mahn, directorul portului Louisville. "Contrabandişti au încercat cu bună ştiinţă să evite detectarea".

Biroul pentru alcool, tutun, arme de foc şi explozive (ATF) este o agenţie federală de aplicare a legii care reglementează şi restricţionează armele şi muniţiile din Statele Unite, iar importul de arme sau muniţii nu poate fi făcut decât de importatori, dealeri sau producători autorizaţi.

FBI investighează implicarea străină în proteste din Statele Unite

Transportul de arme de la contrabandişti chinezi a fost surprins într-un moment în care protestele şi violenţa au izbucnit pe tot teritoriul SUA. Mii de americani nemulţumiţi au ieşit în stradă în ultimele săptămâni, după ce a murit George Floyd şi alţi afro-americani, ucişi în incidente petrecute în timpul arestului sau generate cu implicarea poliţiei.

Săptămâna trecută, directorul FBI, Christopher Wray, a dezvăluit că Biroul analizează în mod activ posibilitatea existenţei influenţei străine sau a interferenţelor în protestele din SUA.

,,Cu siguranţă am observat diverşi adversari străini care doresc să amplifice controversele în această ţară", a spus Wray într-un interviu pentru Fox. „Iar ei folosesc mass-media de stat. Folosesc media socială. Unele dintre aceste operaţiuni se fac prin propagandă, altele prin dezinformare, altele doar prin informaţii false”.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel