Statele Unite au aprobat vânzarea a 84 de rachete Patriot către Kuweit

S.I. Catalin |
Data publicării:

Statele Unite au anunţat joi aprobarea vânzării a 84 de rachete Patriot de ultimă generaţie către Kuweit, precum şi a unui set de echipamente destinate modernizării sistemelor anti-rachetă ale emiratului, pentru o sumă totală de 1.425 miliarde de dolari, informează AFP.

Vânzarea va ajuta la "consolidarea securităţii unui aliat major din afara NATO, care este un factor important al stabilităţii politice şi al progresului economic în Orientul Mijlociu", a informat Departamentul de Stat într-un comunicat.

Rachetele Patriot PAC-3 vor îmbunătăţi capacitatea Kuweitului de a răspunde ameninţărilor actuale şi viitoare şi de a asigura securitatea infrastructurii sale de petrol şi gaze", se mai arată în comunicat, o referire la raidurile din septembrie 2019 asupra instalaţiilor de petrol din Arabia Saudită atribuite Iranului de către administraţia de la Washington.

Contractul pentru cele 84 de rachete de interceptare şi echipamentul acestora, fabricate de grupul american Lockheed Martin, este evaluat la 800 de milioane de dolari.

Un contract de întreţinere, instruire şi asistenţă tehnică, care va fi asigurat în special de Lockheed Martin şi de furnizorul de echipamente Raytheon, este evaluat la 425 milioane de dolari. La acestea se adaugă un contract de reparaţie şi retur al echipamentelor mai vechi în valoare de 200 de milioane de dolari. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel