Statele Unite anunță un nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina

Cristian Soare |
Data publicării:

Statele Unite au anunţat miercuri un nou pachet de ajutor militar destinat Ucrainei, pentru a ajuta această ţară în războiul cu Rusia. Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat că acest pachet, al 36-lea pe care Washingtonul îl oferă Kievului de când a început anul trecut în februarie campania militară rusă, cuprinde în special cantităţi suplimentare de obuze pentru artilerie, de care Ucraina are mare nevoie în războiul de înaltă intensitate pe care-l poartă cu Rusia şi care implică un mare consum de muniţii.

Noul pachet de ajutor din partea SUA include muniție suplimentară pentru sistemele HIMARS, proiectile de artilerie de 155 mm și 105 mm, rachete ghidate antitanc TOW, sisteme antitanc AT-4, mine antitanc și muniție.

"Statele Unite vor continua să colaboreze cu aliații și partenerii lor pentru a oferi Ucrainei capacități care să răspundă nevoilor sale imediate de pe câmpul de luptă și cerințelor de asistență de securitate pe termen mai lung", subliniază Pentagonul.

Cel mai recent pachet de ajutor militar, în valoare totală de 2,6 miliarde de dolari, a fost anunțat de Statele Unite la începutul lunii aprilie.

Pachetul de ajutor militar furnizat de SUA vine înainte ca secretarul apărării Lloyd Austin să participe vineri, la baza aeriană Ramstein din Germania, la o reuniunea celor 54 de state care fac parte din coaliţia cunoscută sub numele de ''Grupul de Contact pentru Apărarea Ucrainei'', care coordonează livrările de arme și asistența militară pentru Kiev.

Forțele Armate Ucrainene se pregătesc să lanseze o contraofensivă împotriva Rusiei, considerată esențială pentru a elibera teritoriul ucrainean de sub ocupația forțelor ruse.

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksi Reznikov, ar fi scris într-o scrisoare adresată către omologii săi din statele occidentale aliați că Ucraina are nevoie de 250.000 de proiectile de artilerie pe lună pentru a schimba situaţie de pe câmpul de luptă în avantajul său.

Noul pachet de ajutor militar vine, de asemenea, pe fondul unei crize la nivelul serviciilor de informații pe fondul unei scurgeri de informaţii clasificate ale Pentagonului care continua date cu privire la ajutorul pe care SUA şi statele occidentale îl oferă Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel