State Unite au testat cu succes o nouă rachetă hipersonică montată pe un bombardier B-52 (Video)

S.I. Catalin |
Data publicării:

Armata americană a finalizata cu succes noua etapă a programului de testare a unui prototip al rachetei supersonice AGM-183A sau Air-Launched Rapid Response Weapon (ARRW), fixat în exteriorul unui bombardier strategic B-52 Stratofortress.

Forţele aeriane americane au anunţat că au făcut, miercuri, un zbor test cu bombardierul B-52H echipat pentru prima oară cu rachete de ultimă generaţie hipersonice AGM-183, scrie  publicaţia The Drive.

Potrivit unui comunicat al US Air Force, un bombardier strategic B52H Stratofortress a decolat de la baza aeriana Edwards (California) purtând sub aripi un prototip AGM-183A. Potrivit comunicatului, zborul a avut ca scop „colectarea de date, care este necesară pentru toate sistemele de arme ale Forțelor Aeriene ale SUA, care se află în curs de dezvoltare”.

„Am stabilit un calendar strâns cu ARRW. Efectuarea unui astfel de test subliniaza deja munca extraordinara a echipelor noastre și parteneriatul nostru cu Lockheed-Martin și alți producatori”, a comentat Will Roper, secretarul adjunct al Air Force pentru achiziții, tehnologie și logistica.

Prin urmare, au fost strânse informații referitoare, printre altele, la efectul vibrațiilor asupra armei în sine. S-a menționat, totodată, că ,,testul a permis colectarea de date privind impactul tragerii şi al vibraţiilor asupra armei în sine şi asupra echipamentelor de transport externe ale aeronavei", a mai precizat sursa.

Racheta tactică hipersonică ARRW din clasa ”aer-sol” a fost încredințată spre realizare corporației Lockheed Martin, care colaborează și cu alte întreprinderi. Pentru acest program au fost alocate 480 milioane de dolari.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel